Ford Galaxy: Cruisecontrol houdt snelheid niet vast

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,3

Hallo allemaal,
De cruisecontrol van mijn Galaxy werkt niet goed. Wanneer deze is ingeschakeld zakt de snelheid langzaam af. Wanneer ik, als bv. de snelheid 20 km is afgezakt, aan het gaspedaal kom, pakt de cruisecontrol dit goed op en voel dan ook dat het gaspedaal naar beneden wordt getrokken. Ik heb het idee dat wanneer ik de cruisecontrol inschakel en de motor moet trekken ( vals plat ) dan is er geen probleem, echter wanneer ik op een vlak stuk rijdt dat dan pas het probleem zich voordoet. Wie kan me verder helpen?

Harrie_Knakker

Geplaatst door Harrie_Knakker (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij dit model wordt een vacuumpompje gebruikt, deze zit in de linker wielkuip en zit wel een vol met vocht of gaan zelfs helemaal stuk.
Ook de vacuumslang tussen dit pompje en het pedaal kan op verschillende plekken doorslijten(onder de accu bv), dit is te controleren door op de slang met een handpompje vacuum te zetten en te controleren of het pedaal in de juiste stand blijft staan(gewoon bij stilstaande auto en motor uit)

Suc6

Harrie_Knakker (0), 14 jaar geleden

Ik wilde even doorgeven dat het probleem opgelost is. Dankzij de oplossing die Doktor Markus aangaf heb ik het kunnen repareren. het slangetje dat aan de vacuumpomp zit was gescheurd. Dit heb ik ingekort ( 1 cm ) en opnieuw gemonteerd. Hierna was het probleem opgelost.

Markus, bedankt voor je hulp.

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

He thanx, mooi om te horen.

Graag gedaan,
Markus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.