Ford Galaxy: Airco

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Een jaar geleden had ik problemen met de airco, de kachelweerstand was defect. Is vervangen en de airco heeft een uitgebreide beurt gehad bij een goed erkend bedrijf.
Nu komt de airco helemaal niet in, ondanks dat hij zomer en winter zo'n beetje dagelijks wordt gebruikt.Ik merk niets aan het toerental, het lijkt of dat de compressor niet inschakeld.

Waar zal ik beginnen ?

Waar zit het relais? (mocht het een E probleem zijn)

Kneepkens

Geplaatst door Kneepkens (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cooldrive (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer eerst even onder de motorkap of de poelie as van de compressor wel meedraait als de airco ingeschakeld is. De poelie draait vanzelfsprekend mee met de multiriem maar kijk even of de as ook meedraait.

Als dat niet zo is werkt de airco niet. Dit kan liggen aan te weinig koudemiddel in het systeem waardoor de drukschakelaar de compressor niet vrijgeeft of een defecte zekering. Als de poelie as wel meedraait kun je nog even aan de dikke leiding van de compressor voelen of deze koud wordt. Als dat zo is heb je waarschijnlijk een probleem in het kachelhuis.
De aanjager moet minimaal in stand 1 staan en de ECO knop uitgeschakeld.
Je kunt nog even controleren of de draad naar de compressor wel spanning (12V) heeft.

Is dit een auto met voor en achter airco, dus twee afzonderlijk geregelde systemen? Dan kan de storing ook zitten in de aansturing van het achterste gedeelte.

Succes!

Kneepkens (0), 14 jaar geleden

THX Cooldrive !
De zekering had ik al gecontroleerd (nummer 16) en die is nog heel.
De multiriem neemt de poelie mee, maar dankzij jou tip zie ik dat de as v/d compressor niet meedraait, alsof de koppeling niet wordt bekrachtigd (ventilator stand 2). ( ik wist niet hoe dat werkte maar ik geloof dat ik het nu snap ).

Er zit een enkele airco in.


Morgen, kijk ik de rest na !

Nogmaals dank !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.