Ford MONDEO: CV werkt niet bij vochtig / koud weer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RKF, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Met de huidige weersomstandigheden werkt de afstandsbediening voor m'n centrale deurvergrendeling niet of nauwelijks. Het probleem is dus duidelijk vocht denk ik. Batterij in de AB is goed want eerst werkte het wel bij droger weer dus dat is het zeker niet. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Thanx

Henk_66

Geplaatst door Henk_66 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (240), 7 jaar geleden

Klinkt stom: als het zend/ontvangvermogen te laag is bij vochtig weer, helpt het als je bij het proberen de sleutel tegen je hoofd houdt: hij gebruikt dan je lichaam als zendantenne en dat kan net genoeg zijn.

Maar dit is uiteraard niet de oplossing. Vervang tóch sowieso eens de batterij! Je lost dan een mogelijk zwakke batterij op én een mogelijk contactprobleem van de batterij in de sleutel.

Henk_66 (0), 7 jaar geleden

Bedankt, zal het eens proberen

Henk_66 (0), 7 jaar geleden

Je eerste optie werkt hoe raar dat ook klinkt, zal van de week ook ff de batterij vervangen. Probleem denk ik opgelost. Heino4267 bedankt voor de tips.

Heino4267 (240), 7 jaar geleden

Lachen hé?
Zag het jaren geleden in Top Gear (Jeremy) ...

Henk_66 (0), 7 jaar geleden

Heb de batterij niet vervangen, nadat ik m´n AB uit elkaar had gehaald en wat hat had schoongemaakt werkt alles weer zoals het hoort. Heino nogmaals bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.