Ford Focus: defectcode u1900

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 74kw st4

goedendag,deze wagen heeft wat electriche probleempjes,oa verlichting radiodisplay blijft af en toe branden bij contact uit,hetzelfde geldt voor tellerverlichting,brandstofniveaulampje blijft branden als tank ook vol is.nu geeft deze wagen bij uitlezen dc u1900,oftewel canbusstoring(valt ook niet te wissen).Massa bij accu zijn al gecontroleerd, Iemand ervaring met deze wazige dc?Alvast vriendelijk dank.

alfons262

Geplaatst door alfons262 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 12 jaar geleden

Uit welke computer is deze Can fout uitgelezen?
Diverse andere computers in deze auto geven geen enkele fout?
Oiram

jopiekees (0) PRO, 12 jaar geleden

U1900 komt heel vaak voor, ook bij "gezonde" auto's. Is te relateren aan accuspanning en/of spanningsval. Is geen zorgwekkende storing.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 12 jaar geleden

U1900 is soms niet belangrijk.
Maar in dit geval vertoont de auto storingen en deze fout is ook niet te wissen.
Ook lijken de klachten Canbus gerelateerd te zijn, dus in dit geval lijkt die U1900 wel van belang te zijn.
Oiram

alfons262 (0) PRO, 12 jaar geleden

dat lijkt me ook oiram,ik denk toch dat er iets is met het instrumentenpaneel.Volgens de fordmonteurs die ik heb gebeld is er een modificatie voor,wat er precies gedaan wordt weet ik niet maar de focus gaat even langs de dealer.Er wordt wel eens gezegd dat canfouten redelijk op te lossen zijn maar mijn ervaring is anders,ik krijg bijvoorbeeld niet de weerstandswaarde van de canbus als ik onderdelen van de can high of can low af ga halen.krijg ik die informatie wel dan wordt het iets eenvoudiger voor mij.voor een universeel zal dit altijd lastig blijven vrees ik.zo ben ik regelmatig met isuzu bezig die een eigen type diagnosestekker gebruiken terwijl ik dacht dat iedereen de boel uit zal moeten kunnen lezen,dit zou dacht ik onder 1of andere europesche wedgeving moeten vallen maar nee hoor,alles wordt lekker geheim gehouden door de mannen van isuzu.oftewel het wordt er niet eenvoudiger op.wat betreft de focus,er rest mij niets anders dan de wagen langs een forddealer te brengen en mischien hoor ik nog wel eens hoe het opgelost is.als ik wat hoor dan post ik het wel hier,maar toch bedankt.9ik lees trouwens uit met de texa navigator)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.