Ford Puma: Deurslot van Ford Puma (2000) gaat niet meer open

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,

Mijn vriendin rijdt een Puma 1.4 uit het jaar 2000. Nu heeft de Puma het volgende probleem:
De ene op de andere dag ging de auto niet meer open bij de bestuurderskant. De sleutel kan nu verder doorgedraaid worden dan voorheen.
De auto kan van binnenuit nog wel open gemaakt worden. Van buiten de auto kan de deur nog wel op slot gedaan worden. Hierbij sluit de auto ook de overige deuren. Hierbij werkt zelfs de centrale deurvergrendeling dus nog.

Het grootste probleem is dat de rechter portier een tijdje geleden het zelfde probleem vertoonde dus nu kan mijn vriendin alleen nog via de kofferbak in de auto komen. Ze is een arme student en we zijn dus op zoek naar een goedkope oplossing.

Als dit het cilinder slot zelf is , zouden we dan eventueel een slot op de sloop kunnen halen van andere modellen ford? Ik heb namelijk wat rond gekeken maar de puma is een vrij weinig voorkomend model. Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld de Fiësta gelijk soort sloten heeft?
Hopelijk kan iemand mij hierbij helpen.

Het zou geweldig zijn als men een idee heeft wat het probleem is en eventueel een goedkope oplossing zou top zijn. Al is het maar eventueel dat we meerdere sleutels voor de zelfde auto moeten gebruiken.

Ik heb ook op dit forum de zoekfunctie gebruikt maar, ik zie geen gelijk soort problemen voorkomen. ( De hoeveelheid puma topics is sowieso laag)

Met vriendelijke groet,
Pinochat42

Pinochat42

Geplaatst door Pinochat42 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Puma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

lennart1585 (0) PRO, 9 jaar geleden

klinkt alsof het cilinderslot versleten is deze zijn te repareren met nieuwe plaatjes welke op sleutelcode gelegd dienen te worden
wat je ook kunt doen is het cilinderslot open maken en dan het pennetje eruit halen het enige nadeel is dat je dan met elke ford sleutel de deur kan openen!!

En indd zou je op de sloop een slot van een fiesta kunnen halen dit zijn dezelfde alleen heb je dan wel de juiste sleutel erbij nodig anders heb je er uiteraard niets aan. revisiesetjes origineel zijn rond de 60 euro dacht ik maar dan moet ie nog op code gelegd worden.

Succes

Pinochat42 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ik zit nu te kijken naar een eventuele andere oplossing. Zou het mogelijk zijn een centrale deurvergrendeling met afstandsbediening in te bouwen zodat het slot genegeerd wordt?

Pinochat42 (0), 9 jaar geleden

Ik zal hiervoor een nieuw topic openen zodat het voor anderen wat duidelijker is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Puma of stel zelf een nieuwe vraag.