Ford Ka 2010: Deurvergendeling Afstandbediening werkt niet aan de passagierskant

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 169A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Hallo, kan iemand mij vertellen wat ik kan doen aan een niet werkende deurvergrendeling aan de passagierskant van de auto van mijn dochter. Ik heb een sluiting ondekt in de kabelboom van de achterklep, hier waren diverse draden blank geworden door de jaren heen. Met isolatietape omwikkeld, en het geklik als storing is wel weg.
Ik weet niet waarom de deur aan de passagierskant niet op slot gaat. Tevens blijft op het dashbord de indicatie aan van een niet gesloten deur. alvast bedankt.

bruig1

Geplaatst door bruig1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 1 jaar geleden

Er zit een microschakelaar in je slot , deze kan defect zijn.
Als de deur dicht is en je duwt aan de buitenkant de deur strakker aan , reageert daar het lampje op ?
Kabelboom tussen deur en auto controleren ook de stekker op oxidatie

bruig1 (0), 1 jaar geleden

Hallo Kaleido 1, het helpt niet als ik de deur strakker dicht duw, lampje blijft aan. Moet ik het deurpaneel eraf halen om bij de stekker en/of de microschakelaar te komen? gr.george

kaleido 1 (1620) PRO, 1 jaar geleden

Ja je zou eventueel even met de hand de vanghaak in je deurslot dicht kunnen duwen met een schroevendraaier en kijken of het lampje er op reageert als je er mee beweegt en dan kun je langs de haak proberen te smeren met kruipolie.

bruig1 (0), 1 jaar geleden

Prima bedankt. Ze is nu weg, maar ik ga het deze week zeker proberen. Bedankt en Gr..

Heino4267 (225), 1 jaar geleden

Bij mijn weten is die microschakelaar niet een los onderdeel, maar een onderdeel in het slotmechanisme.

bruig1 (0), 1 jaar geleden

Oke, daar kan ik goed bij, eventueel via de buitenzijde?

Heino4267 (225), 1 jaar geleden

Nee, mijn opmerking komt er op neer dat als de microswitch defect is, je het hele slotmechanisme moet vervangen. Een microswitch verbindt de draad die daaraan zit, met massa. En bij Ford is een draadbreuk waarschijnlijker dan een defecte microswitch.
Maar de permanente indicatie van een open deur wil zeggen dat die draad die aan de microswitch zit, al aan massa ligt. Dat maakt een sluiting naar massa van een van de draden die aan de microswitches zit van de deuren en de achterklep, waarschijnlijker dan een defecte microswitch: bij een defecte microswitch zou van de deur/achterklep waar die microswitch defect is, juist altijd worden aangegeven dat die deur is gesloten, of die nu open staat of niet.

check

Beste antwoord, geplaatst door bruig1 (0), 1 jaar geleden

Hallo, ik zal proberen het probleem op te lossen volgens jullie opmerkingen. Ben wegens omstandigheden er nog niet toe gekomen. Bedankt voor jullie meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.