Ford Ka 2003: Knipperlichten knipperen maar een paar keer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1299, Vermogen (kw): 44

Hoi,

Sinds een paar weken doen mijn knipperlichten raar. Als ik de knipperlicht hendel naar onder doe, knipperen mijn knipperlichten bijv. een keer of twee, dan stopt het. Naar rechts knipperen (hendel naar boven) werkt wat beter, die knippert nu zo'n 3 of 4 keer maar ook die stopt dan vanzelf.

Als ik na het vanzelf stoppen knipperen de hendel terug naar neutraal breng, en weer opnieuw knipper naar dezelfde kant, dan knippert deze vaak hoogstens 1 keer, of helemaal niet meer. De knipperlichten zelf zijn werkend, als deze tenminste willen knipperen door het probleem.

Ik heb er een bekende naar laten kijken, deze kon niet direct iets vinden, en toen is het relais er even uit gehaald, er weer terug er in gedaan. Magisch genoeg werkte alles weer naar behoren.

Echter nu een week of wat later, is het probleem weer terug. Zou een nieuw knipperlicht relais helpen of moet ik echt de garage er naar laten kijken? Een garage vertelde mij dat ze dan echt alles moesten gaan uitmeten van het knipperlicht mechanisme, geen idee of dat duur gaat zijn.

Of wat zou het probleem kunnen zijn? Ik ben op zoek naar de oorzaak, wellicht is het via mijn bekende op te lossen als het een redelijk simpel probleem is.

Bedankt!

RVD2

Geplaatst door RVD2 , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

Hans4040 PRO, 1 week geleden

Trek het relais er nog eens uit en bekijk de contacten of die mooi schoon zijn.

RVD2, 1 week geleden

Hoi Hans,

Ik zal er eens naar kijken, vorige keer leken de contacten van het relais netjes en schoon te zijn. Vandaar dat ik twijfelde een nieuw relais te halen bij de autozaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.