Ford Ka 2003: Knipperlichten knipperen maar een paar keer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1299, Vermogen (kw): 44

Hoi,

Sinds een paar weken doen mijn knipperlichten raar. Als ik de knipperlicht hendel naar onder doe, knipperen mijn knipperlichten bijv. een keer of twee, dan stopt het. Naar rechts knipperen (hendel naar boven) werkt wat beter, die knippert nu zo'n 3 of 4 keer maar ook die stopt dan vanzelf.

Als ik na het vanzelf stoppen knipperen de hendel terug naar neutraal breng, en weer opnieuw knipper naar dezelfde kant, dan knippert deze vaak hoogstens 1 keer, of helemaal niet meer. De knipperlichten zelf zijn werkend, als deze tenminste willen knipperen door het probleem.

Ik heb er een bekende naar laten kijken, deze kon niet direct iets vinden, en toen is het relais er even uit gehaald, er weer terug er in gedaan. Magisch genoeg werkte alles weer naar behoren.

Echter nu een week of wat later, is het probleem weer terug. Zou een nieuw knipperlicht relais helpen of moet ik echt de garage er naar laten kijken? Een garage vertelde mij dat ze dan echt alles moesten gaan uitmeten van het knipperlicht mechanisme, geen idee of dat duur gaat zijn.

Of wat zou het probleem kunnen zijn? Ik ben op zoek naar de oorzaak, wellicht is het via mijn bekende op te lossen als het een redelijk simpel probleem is.

Bedankt!

RVD2

Geplaatst door RVD2 (115) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 1 jaar geleden

Trek het relais er nog eens uit en bekijk de contacten of die mooi schoon zijn.

RVD2 (115), 1 jaar geleden

Hoi Hans,

Ik zal er eens naar kijken, vorige keer leken de contacten van het relais netjes en schoon te zijn. Vandaar dat ik twijfelde een nieuw relais te halen bij de autozaak.

check

Beste antwoord, geplaatst door RVD2 (115), 1 jaar geleden

Ik heb een nieuw relais gehaald en vervangen. Probleem opgelost, ik heb expres even een aantal weken gewacht zodat ik zeker van was dat het geen tijdelijke oplossing was.

Hans4040 (305) PRO, 1 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.