Ford Fiesta: Dichtingen injectoren vervangen!

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400cc dcti

Blijkbaar een gekend probleem maar toch wil Ford ze niet in garantie vervangen?

Doordat er een probleem is met de dichtingen van de injectors krijg je binnen een diesel geur. De dichtingen moeten dus vervangen worden maar ze willen er niet in tussen komen???
Auto is van een vriend die hierover al iedere keer geklaagd heeft in zijn garage maar dus iedere keer hetzelfde antwoord.
Ik zou ze nu voor hem willen vervangen maar had graag wat uitleg over het hoe en waar op te letten.
Op hoeveel koppel moet ik die bv. aantrekken enz.
Ik werk normaal enkel aan oldtimers of andere oude sleuren dus met die moderne diesel heb ik niet veel ervaring en dus graag wat info. Had hem gezegd om een "betere" Ford garage te zoeken maar daar heeft hij geen zin in.

Dank bij voorbaat,

Ivo

ovi

Geplaatst door ovi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Ivo ga naar een motorrevisie bedrijf. De verstuiverzitting moet opgezuiverd worden met speciaal gereedschap. Dan moet er onder de verstuiver een dikkere ring geplaatst worden. Ook bij andere merken komt dit voor. Succes!

Postie (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat valt wel mee, de zittingen goed schoonmaken.
Kleppendeksel moet er af, dat gaat nog, maar later moet ie er ook weer op dat is vaak lastiger als je nieuwe oringen gaat gebruiken.
Vertuivers kunnen er dan pas uit, deze kunnen goed vastzitten.
De schacht en zitting moet je goed schoonmaken, dealer heeft daar een speciaal setje voor. een borstel met een lange steel.
Zitting controleren op beschadigingen, de afdichtring wil nogal eens blijven zitten en moeilijk los te krijgen, is speciaal gereedschap voor.
Als met al is het wel een klus. suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.