Ford Fiesta 2013: Differentieel kapot?

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: SFJA, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 74

Afgelopen weken hebben wij veel laten vervangen aan de auto, maar nu wordt het wel erg gek. Eerst linksvoor bijna alles (wielnaaf,wiellagers,remblokken/schijven). Daarna vier nieuwe banden eronder en een nieuwe velg omdat het krom was. Vervolgens rechtsvoor de wielnaaf en wiellager. En sinds dat moment hoorde wij een zwaar/dof geluid aan de rechterzijde. Ik ben meteen terug gegaan naar de garage, monteur is ingestapt en die zei dat het waarschijnlijk de tussen lager was. Na verdere diagnose zeggen ze nu dat het differentieel kapot is.

Nu heb ik een paar vraag, kan dit zomaar ineens of kan dit ook gekomen zijn door de reparaties die gedaan zijn? Komt het geluid overeen met een kapot differentieel (het klonk namelijk echt alsof het van rechtsvoor kwam). Verder hebben wij er nooit problemen mee gehad namelijk.

Alvast bedankt

Ruda17

Geplaatst door Ruda17 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1565) PRO, 3 jaar geleden

Waarom zijn al deze onderdelen vervangen , gedaan omdat er ergens een bijgeluid zat ?

    In eerste instantie gingen wij daar naartoe omdat de auto tijdens het remmen begon te trillen. Daarna kwamen zij ermee dat dit moest worden vervangen. Er zat speling op de wielnaven. Daarna heb ik de banden vervangen omdat die er wel aan toe waren en ik verdere trillingen of oneffenheden wilde voorkomen. - Ruda17 (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.