Ford Fiesta 2015: Reparatie na olielekkage

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: XVJB, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 70

Na (waarschijnlijk) een reparatie bij de garage, er was een sensor kapot , had ik drie weken later overal olie, bovenop de motor en naast de oliepeilstok.

Waarschijnlijk was de oliepeilstok niet goed aangedrukt en heeft hij daardoor veel olie gelekt. Dit is naar beneden gesijpeld, waardoor mijn dynamo kapot gegaan is. Deze is gerepareerd, echter wil ik andere hoge kosten voorkomen en lees ik onder andere dat de distributieriem eigenlijk vervangen moet worden,omdat deze niet goed tegen olie kan.

Ik heb de auto bij de garage laten controleren op olielekkages en deze waren niet aanwezig. Zijn er nog andere zaken waar ik op moet letten? De auto heeft 110.000 kilometer gereden.

Artemis1982

Geplaatst door Artemis1982 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1580) PRO, 3 jaar geleden

Als er verder nu geen klachten meer zijn zou ik me niet al te druk maken.
In het boekje staat de vervangingstermijn voor de riem , zou deze zo wie zo vervangen als er olie op is gekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.