Ford Fiesta 2015: Ratelend geluid t/m 1,5 toeren

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: XVJB, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 70

 Hallo allrmaal,

Ik ben sinds 2 weken trotse eigenaar van een ford fiesta 2015. Ik was heel erg trots tot ik bij de dealer langsging om een check up van de auto te doen. Toen werd ik wat minder trots....

Nu blijkt dat er een ratel tijdens het optrekken (voorruit en achteruit) zit t/m de 1,5 toeren. Daarna is het weg. Ik hoorde het bij de aankoop al maar dacht dat het wellicht bij de auto zelf hoorde. 

Nu verteld de dealer dat het hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met de turbo. Dat er wellicht iets los zit of iets met de uitlaat, een hitteschild of iets dergelijks. 

Hebben jullie hier ervaring mee ? Er werden al prijzen van boven de 1000 eu besproken (dit incl vervangen brandplaatjes verstuivers) waardoor mijn trotsheid in deze auto heel snel gekelderd is.....

Kan iemand advies bieden wat nu te doen ? 

Alvast bedankt. 

Estanius

Geplaatst door Estanius , lid sinds 11 maanden geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Om te beginnen welkom , het is een open deur , maar check up / aankoopkeuring beter eerst doen en dan kopen.
Heb je de auto bij een bedrijf gekocht met of zonder garantie maakt dan niet uit, je kunt hierop wel aanspraak maken . Heb je de verkoper attent gemaakt op de ratel , wat zij hij ?
Je schrijft dat het wel aan erg veel dingen kan liggen .
Homokineet van een aandrijfas is ook mogelijk .

Estanius, 11 maanden geleden

Bedankt voor je reactie. Keuren voor de aankoop was inderdaad beter geweest. Op het moment had ik er helemaal niet over nagedacht. Ik was helemaal verliefd op de auto.

De garage had me 3 maanden garantie gegeven op de motor. Echter toen ik hem hierover belde vertelde hij mij dat het alleen garantie is als je motor helemaal niet meer doet. Dat geratel valt niet onder de garantie..... heel erg vreemd maar ok wat moet ik daar nog tegen doen. De garage wilt mij niet hierin tegemoetkomen.

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Hoe staat het in je aankoopcontract ? Zo makkelijk is het niet , verborgen gebrek , wettelijke garantie bepalingen enz. Tenzij de prijs van de auto zo laag was dat je aan kon nemen dat er iets mis was.
Zou hem er niet zo makkelijk van af laten komen.

oldford PRO, 11 maanden geleden

Lees hier meer over je rechten:
https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...
https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...
Als de verkoper niet wil of kan repareren kun je het koopcontract laten ontbinden.

Estanius, 11 maanden geleden

Bedankt voor de feedback.

De aankoopprijs was wel wat minder. Dezelfde fiestas gaan voor rond de 75-8000 en ik heb hem zelf gekocht voor 6400 uiteindelijk. Hij vroeg er 6800 voor.

Nou wist ik wel dat er wat onderhoud moest gebeuren. Voor remmen moeten vervangrn worden voor banden en een ford ecoservicr beurt aangezien de auto 3 maanden heeft stilgestaan bij de vorige eigenaar. Dus zo een 600 700 eu aan kosten.

Ik had niet verwacht dat de brandringen vervangen moeten worden en dat er een mogelijk probleem is met de turbo ( ik debk zrlf niet dat er problemen zijn mrt de homokineet want ik hoor geen geluid bij het draaien, alleen rondom de 1500 toeren).

Kan ik dan nog steeds aanspraak maken op de aankoop garantie ? Of zeggen jullie gewoon repareren en rijden aangezien je (hopelijk) in totaal evenveel kwijt zal zijn als een marktwaarde zelfde fiesta ?

Als het de 2de optie is zouden jullie het bij de dealer doen (die er toch alles van af weet) of bij de lokale garage ?

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Ik zou het zeker nog een keer proberen , maar verwacht niet dat hij het op de juiste wijze gaat oplossen gezien zijn "garantie"voorwaarden.
Een goede universeel kan het net zo goed oplossen, dealer heeft vaak net iets meer kennis , zou eerst eens een goede diagnose laten stellen , om gewoon maar te beginnen met vervangen is niet de weg lijkt me.

oldford PRO, 11 maanden geleden

Stel de verkoper schriftelijk in kennis van wat je wil (kostenlose reparatie) en verwijs naar de wet.
Geef ook aan dat je ontbinding van het koopcontract overweegt bij een inadequate reactie.
Er staan mooi voorbeeldbrieven in de links die ik gaf.
Vraag je vervolgens af hoeveel het allemaal gaat kosten als je het zelf laat repareren en of de auto dat waard is, c.q of deze dan nog steeds zo goedkoop is.
Ben je lid van de ANWB? Dan kan de juridische dienst je helpen.
Of lid van een vakbond? Die bieden vaak ook hulp aan.
Of heb je een rechtsbijstands verzekering?
Mijn mening is dat als je de koop kunt laten ontbinden, dan zou ik dat zeker doen.

Estanius, 11 maanden geleden

Bedankt voor je reactie. Ik zal proberen om het herstel door de verkoper te laten doen. Ik zal eerst morgen bij de ford dealer belijken hoeveel het allemaal gaat kosten. Als ol rond de 1000 1500 totaal kan blijven dan ben ik nog binnen de marges van een alternatieve zelfde fiesta.

Ik houd jullie op de hoogte van de voortgang

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Ford Marea aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.