Ford Mondeo: direct na starten, lampje knippert, minder vermogen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 96kW 2.0 TDCI

Hoi,


Ik had vandaag iets vreemd. Na het starten knipperde het lampje van de gloeispiraal. De motor klonk ook anders en had minder vermogen. Net alsof ik op minder cylinders reed. Na het opnieuw starten van de motor doet hij het weer probleemloos en heb zo'n 20km gereden maar het probleem is niet teruggekomen. Toen het probleem optrad was de motor wel koud (had net 30 minuten stil gestaan na een stukje echt koude start en 3km rijden).

Kan het zijn dat dit kan voorkomen als het koud is en je start de motor te vroeg voordat het voorgloeien gedaan is? Of moet ik nu echt denken aan serieuzere problemen?

Groeten
Erik

PS. Ik ga zowieso de motor uit laten lezen volgende week, maar ben benieuwd naar jullie gedachten waar dit op kan duiden.

Geplaatst door

ErikEngerd (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

laat gewoon de wagen uitlezen want als er iets scheeld heeft
de computer de gegevens opgeslagen en weet je waar je moet
zoeken.

groetjes focuske

focuske 0

16 jaar

Ik heb de auto uit laten lezen en er waren geen meldingen. Volgens de garage zou het ook een eenmalige storing kunnen zijn. In elk geval kan ik niets anders doen dan gewoon verder rijden en hopen dat het niet meer voorkomt.

ErikEngerd 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.