ford 81E4-SA 1968: Distributie tandwielen

Bouwjaar: 1968, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 48

Hallo,
Ik graag weten welke standen deze distributie tandwielen moeten hebben.
Groetjes Marco

. . .
MarcoAA

Geplaatst door MarcoAA (65) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford 81E4-SA? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

MarcoAA (65), 2 maanden geleden

Hallo,
Ik heb zelf al gevonden hij helemaal niet goed morgen weer verder kijken. Dankjewel voor jullie tijd en mee denken voor de andere keren dat ik op problemcars was door mijn drukken schema kon ik niet altijd op tijd reageren daar mijn excuses voor .
Groetjes Marco

Hans4040 (415) PRO, 2 maanden geleden

Mooi dat je nu zo snel reageerd.
Succes.

Punt (35) PRO, 2 maanden geleden

Op dit plaatje zijn de krukas en balans-as wielen te zien ! Wat wel stuk kan zijn de tanden van het grote wiel . Door ouderdom breken er tanden af . Als deze nog rondom gaaf is de boel snel weer dicht maken en verder zoeken naar de oorzaak. B.v. condensator contactpunten ,bobine en de bougiekabels met de eventuele ontstoringsdoppen . Succes.

MarcoAA (65), 2 maanden geleden

Hallo,
Ik heb gekeken deze is prima de tandwielen maar niet op tijd de gemerkt punten stonden niet recht overelkaar terwijl ik eerst de rotor op de eerste cilinder had staan die heb verzet zodat ze nu wel goed staan.ik heb een elektronische ontsteking en de bobine en kabels al vernieuwd
Gr Marco

Punt (35) PRO, 2 maanden geleden

Hoe groot is de vonk die je kunt maken ? 15 mm is wel het minimum ! Bij een eerder bericht schreef je dat er olie uit de ontluchting komt . Daar hoor ik je niet meer over . Tap die olie af en meet de hoeveelheid . Stinkt de olie niet naar benzine? Neem verse olie en zoek verder. Succes.

MarcoAA (65), 2 maanden geleden

Inderdaad stinkt de olie naar benzine deze heb ik vervangen van versen olie hij heeft op moment een slechte vonk de motor bonk en knalt omdat ontsteking niet goed staat ik probeer nu om beter te zetten dit wordt een hopeloos geval ik wordt er moedeloos van ik er al een paar weken mee bezig om de auto te starten. Wat ik zo raar vind toen de elektronische ontsteking in auto had gezet en een bougies en kabels en een bobine liep de auto perfect een volgend morgen starten en rijden en nog geen 100 meter stopt de auto ermee en dat is paar weken geleden daarna geen pukkel meer ik weer terug gezet op zijn startmotor.
Gr Marco

Punt (35) PRO, 2 maanden geleden

Dat geluid wat de ontsteking maakt komt meestal omdat de volgorde niet goed staat . De volgorde van ontsteken staat op het inlaatspruitstuk en bij V motoren kan je de cilindervolgorde op TWEE manieren tellen . Probeer anders de punten ontsteking maar weer . Contactpunten blank dan is de condensator nog goed . en de test de vonk grootte ! Bobine met 4 ohm weerstand gebruiken, gemeten tussen de aansluitingen . Succes .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford 81E4-SA of stel zelf een nieuwe vraag.