Ford Courier: distrubutieriem defect

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 diesel

Wie kan me uitleg geven?
distrubutieriem gebroken onder het rijden.wie weet of er nu meer beschadegingen zijn aan de motor?
en dan het vervangen van de riem en spanrollen.riem is vast geslagen om het krukas tandwiel bovenste spanrol is kapot.
Wie Oh wie help me ik ben maar een Wao'er.
bij voorbaat dank Henk Slangen

henkie_1950

Geplaatst door henkie_1950 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Courier? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

henkie_1950 (0), 16 jaar geleden

Wie help me

Jurgen6057 (0), 16 jaar geleden

Het spijt me om te zeggen maar als de distributieriem is gebroken dan is de kans op motorschade heel erg groot. Het volgende gebeurt namelijk.

Je zuigers blijven op en neer gaan, maar omdat de riem breekt blijft de nokkenas stilstaan en dus ook je kleppen. De zuigers en de kleppen raken elkaar en je kan dan wel indenken dat er binnen in de motor het een en ander krom is of misschien afgebroken. Met alleen een nieuwe riem ben je er waarschijnlijk niet.

Hoop dat het stiekem toch meevalt voor je maar ben bang voor het ergste.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Vergeet het maar rustig! De kop is vaak naar z'n grootje omdat de nokkenas recht boven de kleppen zit. De nokkenas geleider breekt vaak af. Als dat niet het geval is zijn op zijn minst een aantal kleppen krom en zal de kop er sowieso af moeten. Denk dat 3 of 4 van de uitlaat kleppen dood zijn.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Courier of stel zelf een nieuwe vraag.