Ford Courier Forum

Zoek & filter binnen 221.377 topics
151 topics gevonden | Pagina 1 van 7

Ford Courier

De Ford Courier is een compact pick-uptruckmodel dat voor het eerst werd geproduceerd in 1952. Het was in eerste instantie alleen beschikbaar als sedanbezorgwagen, maar later werd het model uitgebreid met een pick-uptruckversie. De Ford Courier werd in verschillende landen over de hele wereld verkocht, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, Australië en Zuid-Afrika.

De eerste generatie van de Ford Courier was gebaseerd op de tweede generatie van de Ford Anglia. In de daaropvolgende jaren werden verschillende andere Ford-modellen gebruikt als basis voor de Ford Courier, waaronder de Ford Escort en de Ford Fiesta. De productie van de Ford Courier werd in 2013 stopgezet, maar het blijft een iconisch model in de geschiedenis van de compacte pick-uptruck.

Het ontwerp van de Ford Courier was compact en wendbaar, waardoor het ideaal was voor stedelijke gebieden en lichte belastingen. Het interieur van de Ford Courier was eenvoudig en functioneel, met niet veel extra functies. Het model was vooral populair bij kleine bedrijven en particuliere eigenaren die een betrouwbare en betaalbare pick-uptruck nodig hadden.