Ford Courier: Ford Courier 1.8D distributieriem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

De huidige kilometerstand is 77.000 echte kilometers. Na overgang onderhoud naar een andere garage is vast komen te staan dat de vorige garage diverse reparaties en periodieke vervangingen niet heeft uitgevoerd maar wel in rekening heeft gebracht. Daardoor ben ik gaan twijfelen of de laatste vervanging van distriutieriem en bijbehorende onderdelen wel is uitgevoerd. Is de toestand van de distributieriem eenvoudig vast te stellen of is dat net zoveel werk als de eigenlijke vervanging, want als alleen dan nog de materiaalkosten erbij komen laat ik hem zondermeer vervangen. En is aan een gebruikte distributieriem op een of andere manier nog te zien hoe oud die is?

polderbaan

Geplaatst door polderbaan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Courier? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat is nou net het "probleem" van die riemen ( en niet alleen bij Ford): je ziet er in 99 v/d 100 keer niets aan maar TOCH gaan ze plots stuk................
En als die bij deze stuk gaat, kost het behalve de kleppen ook meestal een andere kop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Courier of stel zelf een nieuwe vraag.