Ford Fusion: dubbelmassa vliegwiel??

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400

Deze wagen heeft af en toe het probleem dat volgens mij het dubbelmassa vliegwiel lawaai maakt.Geef je lichtjes gas bij is er geen probleem.Precies of het stationair toerental is soms te laag,waardoor het vliegwiel gaat schudden.Is bij deze motor het stationair toerental een beetje te verhogen mogelijk?Mssn met wds?

fordis

Geplaatst door fordis (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

john05 (0) PRO, 16 jaar geleden

nee er kan niks verhoogt worden mmaar mischien is er wel een update van over toerental

Hamers (0) PRO, 16 jaar geleden

contoleer bij deze auto goed het opvoerpompje ( rubber balgje in motorruimte ) deze scheuren wel eens en kan er lucht in het systeem terecht komen, dit kan je ook goed controleren omdat dit type motor doorzichtige brandstofslangen heeft. Deze motor heeft geen MFD vliegwiel!

fordis (0) PRO, 16 jaar geleden

Naar mijn mening wel,daar ik enige tijd geleden een occassie motor erin gemonteerd had,en er het beste vliegwiel erin overgemonteerd had.Er zat maar weinig speling op (zo n halve cm) toz van het originele waarvan de motor stukgelopen was.Dus ben ik vrij zeker dat dit vliegwiel dubbel is,en ook niet versleten is.Maar het rare is ,deze motor heeft maar af en toe dit probleem,maar als ie het doet,maakt ie verschrikkelijke herrie!Heb al meegemaakt (bij mondeo oa ) dat dubbelvliegwiel stukgaat en dan deed de motor dit constant...Ok zal eens kijken naar het balgje,maar dan zou ie stilvallen ook denk ik bij de koudstart?

john05 (0) PRO, 16 jaar geleden

hij mag 4 tandjes speeling hebben volgens fabriek gegevens

heb je niet toevallig verstuiver los zitten komt vaak voor bij die modellen
dicht niet goed af{spuit er wat remmreiniger opmerk je het vanzelf}

fordis (0) PRO, 16 jaar geleden

heb er 4 andere ingezet (was niets te merken) en uitgelezen,geen foutcodes.Balgje ok,en geen luchtbellen.Draait nog altijd soms onregelmatig;en ratelt nog af en toe hevig.Ga eens dieselreiniger toevoegen en eens goed wat km afleggen,mssn dat de injectoren zichzelf aanleren?

fordis (0) PRO, 16 jaar geleden

is stabiel nu,en ondertussen nog zo,n motor vervangen en bij dit model zat er een vast vliegwiel in,dus bestaan er versies met dubbel vliegwiel en vaste!groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.