Ford Mondeo: Eenmalig nagelen bij koude start

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Hallo experts,

Einde werkdag gisteren (koude start) nagelde de motor erg hard bij het starten en bij licht gas geven in de D-stand. Bij gas geven in de N-stand van de automaat hoorde ik het niet.
Voorzichtig ben ik toen gaan rijden en toen de auto warm was, was het probleem ook weg. Vanochtend deed dit probleem zich (ook weer een koude start) niet meer voor.

Nu heb ik pas de distributie laten vernieuwen (Ford dealer) inclusief grote beurt. Ze hebben daarbij een reinigingsmiddel in de tank gegooid, dus kan het zo zijn dat er een vuiltje in de verstuiver is beland dat nu weg is gebrand, om maar een voorbeeld te geven?

De Mondeo heeft 195.000 gelopen en is gechipped tot 175 pk (ik denk via de Ford dealer). Aan de injectoren is voor zover ik weet nooit gewerkt.

Concrete vraag is: hoe denken de experts over dat eenmalig nagelen van de motor? Zouden jullie dit verder onderzoeken en zo ja: wat?
Ik wil nog tot de 300.000 doorrijden.

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (230), 6 jaar geleden

Of zou een leeggelopen hydraulische klepstoter dit geluid veroorzaken?

Erwin2907 (0), 6 jaar geleden

Heino, jij ook hier? ;-)

Klinkt dat ook als het harde nagelen? Garage dacht trouwens aan lucht in de brandstof (leidingen).

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Lucht in de leiding van die verstuiver zo kunnen want bij het vervangen van de riem moet de boel wel weer op de juiste timing gezet worden. Een hydraulische klepstoter die even niet genoeg motorolie heeft gehad zorgt voor een onjuiste klepspeling bij koude motor. Pin me er niet op vast maar als het probleem zich binnen korte tijd niet meer voordoet dan is meer dan 300.000 km met regelmatig onderhoud best haalbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.