Ford Mondeo: EGR klep of injektoren?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1;8i

Hoi allemaal,

ik heb zo de indruk dat ik geen 115 Pk heb maar 115 pony's, klimt grettig in de toeren maar zit bijna geen kopel, naar verluid zou de egr klep vasgelopen zijn in open toestand wat ook hoorbaar is bij vollast, klinkt alsof er een gat zit in de uitlaat kollektor. vraag is hoe kan ik bij de mondeo 1.8i met 180K Km een plaatje plaatsen?
de verstuivers kunnen ook met die aantaal Km vervuilt zijn, hoe kan ik die uit halen? ik heb verschillende reinigingmiddelen geprobeert zonder noemenswaardige eind-resultaat

Paul8580

Geplaatst door Paul8580 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 17 jaar geleden

Katalysator verstopt??

Paul8580 (0), 17 jaar geleden

denk niet Postie, op stationnair blaas de eindemper zeer goed, geen gerameld in de katalysator als ik hem even schud.
bij het vervangen van de achterste uitlaatlijn heb ik aan de uitgang van de katalysator even ge-stofzuigt (tip op mondeoworld.com)
dacht eerst dat de ronde paking tussen uitlaatcollector en kat. lekte, maar nee!! ook geen (zichbaar barst aan de uitlaatcollector, enfin geen zwarte plekken)

het geluid komt echt bij vollast alle tr/min of wanneer achterruit gereden wordt is het goed hoorbaar,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.