Ford Focus C-Max: electronische handrem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6tdc

Al enkele keren meegemaakt tijden het rijden, lichtje handrem komt op samen met dat vervelend geluidje (ondertusssen afgezet). Als ik trager rij dan 20km/h gaat ie uit. rijd ik weerom sneller is hem er weer. Deze stopt bij langdurige stilstand of bij het naar benden duwen van de handrem hendel. Dit gebeurd meestal bij nemen drempel of oprijden vna een stoep, neen niet tegen 50KM/H.

De kabel (draad) naar handrem doos onder tank is al vervangen. Handrem is ook al afgeregeld. Wat extra, vorige week is mijn abs lampje ook gaan branden.

Zijn er hier verbanden.

gsmmer

Geplaatst door gsmmer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat zou kunnen, als je namelijk bij hogere snelheden de handrem gebruikt controleerd het systeem via de abs sensoren of er niet teveel kracht wordt uitgeoefend zodat de wielen net niet blokkeren.

Storing laten uitlezen is volgens mij nu het eerste wat er moet gebeuren.

Suc6

gsmmer (0), 15 jaar geleden

Deze is al verschillende keren uitgelezen, zonder dat er melding of iets genoteerd staat. Geen foutcodes te vinden. Toch melding op dachboard.

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Nu ik het nog eens lees, is het alleen het lampje in het dashboard van dat de handrem erop zou staan?
Dat is hetzelfde lampje als van het nivo van de remvloeistof en in dad circuit heb ik wel eens een kapotte draad gehad, achter de rembooster.

Suc6

gsmmer (0), 15 jaar geleden

En deze kan je resetten door de handremhendel te bewegen dan ? wws wel, dan ga ik eens zoeken onder de kap.

Fordmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik sluit me aan bij Marcus!

Onze C-max leenauto deed dat pas ook toen ik de drempels met veel te hoge snelheid nam (dat mag als de auto niet van jezelf is haha)

Ik schrok toen van het geluid, en zag na de landing bij de 2e drempel het lampje ook oplichten. En inderdaad was het niveau van de remvloeistof te laag! Bijgevuld, en probleem opgelost! Dus hier wel het draadje goed.

Willem

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Sloper!

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=berendonck]Sloper![/quote]
Geweldige bijdrage, daar komt ts veel verder mee!

Suc6

r.muller (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk eens goed naar de bedrading die naar rechts gaat langs de benz tank naar de rechter achterkant draagarm daar zitten een antal stekkers en de bedrading wil daar wel eens stuk zijn of bijna stuk hierdoor komt dit probleem dan van af en toe
suc6 rene

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Willem de Fordmonteur weet precies wat ik bedoel!

Gr. Harry.

gsmmer (0), 15 jaar geleden

ik heb al naar het reservoir gekeken deze staat op een normaal niveua. zelfs het darmpje naar de hrc en reservoir daarboven bevestigd dit. als ik erop nijp zie ik het niveau stijgen. Draad achter de servo vind ik niet, je kan er dan ook niet direct goed aan zonder de voorruitplaat te verwijderen.
Daarstraks heb ik he tnog eens gehad. Nu dacht ik bij het terug remmen dat mijn abs in werking ging, en dit op een droog wegdek.

gsmmer (0), 15 jaar geleden

[quote=r.muller]kijk eens goed naar de bedrading die naar rechts gaat langs de benz tank naar de rechter achterkant draagarm daar zitten een antal stekkers en de bedrading wil daar wel eens stuk zijn of bijna stuk hierdoor komt dit probleem dan van af en toe
suc6 rene[/quote]
Deze is al vervangen een maand of 4 geleden. helpt dus niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.