Ford Transit 2010: Elektra problemen en terugkerende foutmelding dashboard

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Beste mensen,

Mijn Ford Transit uit 2010 heeft al geruime tijd last van verschillende elektraproblemen, waarvan ik vermoed dat ze verband met elkaar houden.

Het gaat om de volgende issues:

- stroomlek accu naar dashboard. De accu loopt langzaam leeg, hier kwam ik op een gegeven moment achter. Als ik de startonderbreking er niet af haal dan kan ik binnen 2 dagen niet meer starten.

- de OBD voor het uitlezen van foutmeldingen is defect. Hier kwam ik achter nadat de ANWB een foutmelding uit wilde lezen maar dat niet lukte.

- de 'computer' op het dashboard is gecrasht al enige tijd geleden, waar ook bvb de audio op aangesloten is. Deze hoeft niet gerepareerd te worden maar zou ik graag vervangen door een achteruit rij camera en nieuwe audio unit.

- de luchtblazers in het dashboard kunnen niet gericht worden naar de voeten en de voorruit

- de spanning die naar de aansluiting voor de aanhanger verlichting gaat heeft een zwakke spanning van 8 a 9 volt

- centrale deurvergrendeling werkt niet vanwege 'blokkering' vanuit de zijdeur. Dit wordt duidelijk gemaakt door een toeter

Ook komt er regelmatig een foutmelding op het dashboard met een uitroepteken en radar, samen met het motorlampje dat gaat branden. Beiden geel gekleurd. Als dat gebeurt verliest de motor vermogen en heeft hij moeite met optrekken en stationair lopen.

Is er iemand die me kan helpen met 1 of meerdere issues? Mijn kennis van deze bus en auto elektra in het algemeen is nog niet toereikend genoeg om zelf alle kabels te gaan ontleden.

Alvast bedankt!

Ischa

Indigotransit

Geplaatst door Indigotransit (0) , lid sinds 10 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ehombie (45) PRO, 10 maanden geleden

Naar.een (betere) garage gaan...om jouw op weg te helpen moet je naast de auto staan met de juiste tools en evt stroomschemas.

    Goeie ja dat lijkt me ook het beste eigenlijk.. - Indigotransit (0), 10 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.