Ford Transit: Elektrisch schema Transit Motorruim

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TCI

Vandaag starte ik mijn transit. Er onstond een rookwolk onder de motorkap. Er bleek een kortsluiting te zijn. Een van de stroomkabels aan de batterijklem langs de zekeringsdoos in het motorruim was doorgesmoord. De batterij staat onder de voorzetel maar ik bedoel de rode batterijklem waar men de startkabel kan op zetten in het motorruim. Heeft iemand een elektrischschema voor deze situatie?Het is een dunnere kabel (1,5 a 2,5)die samen met de dikke rode plus kabel bevestigd is aan de rode batterij aftakklem in het moteruim. Zou dit iets te maken hebben met de verwarmde voorzetels? vandaar dat ik een el.schema nodig heb. Enig idee iemand?

BEAUKE

Geplaatst door BEAUKE (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat dunne draadje (2,5 mm2) is de voeding voor je gloeibougies, goede kans dat er eentje kortsluiting maakt of dat de draad die over de 4 gloeibougies heen gaat ergens stuk is.

Het eerste stuk van die draad is trouwens een smeltzekering (niet los te koop!)

Suc6

BEAUKE (0), 13 jaar geleden

Markus,zou een FRET de oorzaak kunnen zijn?Want er zijn sporen van dat beestje. Ik heb wcblokjes in het motorruim gelegd. Kan de draad hersteld worden? Want deze kabel komt vanonder de nabijgelegen zekeringkast ik zal dus maar beter naar de Dealer gaan denk ik.hartelijk bedankt voor de snelle reaktie.Groetjes Erich

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Kabel is niet los te koop, dan zou je de complete motordraadboom met zekeringskast moeten (laten) vervangen.
Open maken en een draadvervanging toepassen is de goedkoopste oplossing.

Suc6

BEAUKE (0), 13 jaar geleden

Markus, ik heb de wagen vandaag bij de ford dealer gebracht.Deze blijft daar tot vrijdag omdat hij aan een toestel moet gehangen worden ter kontrole. Bij ons eerste gesprek wist men mij toch niet precies te zeggen waarvoor die doorgebrande kabel diende. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Ik had hun verteld dat deze kabel met de voeding van de gloeibougies te maken had. Dat is volgens mij ook zo want ik heb vandaag de wagen gestart met heel veel rookontwikkeling...dus zonder gloeien. Ik zal u dan op de hoogte houden Markus. Gr.

BEAUKE (0), 13 jaar geleden

Markus: Men heeft mij vandaag laten weten dat het inderdaad de gloeibougies zijn geweest die vervormd waren.De doorgesmolten draad terug herstellen plus aan diagnose toestel gehangen.290euro herstellingskost. Toch blij dat het niet erger was, heb ook gelijk een toestel laten plaatsen voor marters weg te houden want er waren sporen van een dier???uitwerpselen en al eerder lag er dit jaar een eitje op de motorblok.
Bedankt Markus voor je geboden hulp.
Dit topic mag gesloten worden met een goede afloop
Dank u
Erich

BEAUKE (0), 12 jaar geleden

Eind goed al goed...ik heb de reparatiekost geheel teruggekregen van de kleine omniumverzekering. Ik was dus tevreden.
Groeten Erich

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.