Ford Mondeo Wagon 2012: Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel gaat niet verder naar voren

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: TPBA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 176

Hi!

Onlangs hebben wij een Ford Mondeo uit 2012 gekocht, met elektrisch verstelbare stoelen. Nu is het probleem dat de bestuurdersstoel niet ver genoeg naar voren gaat, terwijl er nog genoeg rail over lijkt te zijn. Bijrijdersstoel gaat wel verder dan de bestuurdersstoel. Probleem is dat ik er nu niet in kan rijden (korte beentjes 😉 )

Iemand bekend met dit probleem en weet hoe het te verhelpen?

Thanks alvast!!

Linda93

Geplaatst door Linda93 , lid sinds 1 maand geleden

6 Reacties

oldford PRO, 1 maand geleden

Heb je de auto van een particulier gekocht of bij een bedrijf? In het laatste geval heb je minimaal recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper.

Linda93, 1 maand geleden

Particulier helaas...

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Stoel werkt wel electrisch ?
Je moet even onder de stoel kijken of er nog lengte over is op spindel die er voor zorgt dat de stoel heen en weer gaat, als deze op zijn eind zit wordt het lastig.
Dan rail aanpassen .
Je kunt ook even kijken of er niets in de rail ligt dat de stoel tegen houd.
Oude eigenaar bellen en vragen of hij iets aangepast heeft.

Heino4267, 1 maand geleden

Bekend euvel van deze serie Fords is dat het tandwiel tussen de motoras en de spindel, defect is. Dat kun je door de dealer laten repareren (duur) of zelf doen: op ebay en fora worden die tandwieltjes aantboden terwijl er filmpjes op Jijbuis staan hoe je zoiets repareert. Zie:
https://problemcar.nl/topic/ford/electri...
https://www.youtube.com/watch?v=mzL0tNDt...

    De stoel wil wel naar voren en naar achteren, maar niet ver genoeg. Het lijkt alsof er nog rail genoeg over is, maar gaat niet verder... kan dat ook aan een tandwiel liggen? - Linda93, 1 maand geleden

Hans4040 PRO, 1 maand geleden

Wel eens gelezen op dit forum dat een kind zijn kleurpotlood kwijt was...dat lag in de rail.

Beste antwoord, geplaatst door Linda93, 1 maand geleden

Op een of andere magische wijze heeft de stoel zichzelf gerepareerd! 👍🏻😄

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.