Ford Fiesta: erge benzine stank en veel verbruik

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 i

Heb sinds een een tijdje een ford fiesta 1.3 i uit 1996. Vanaf het begin al veel problemen met benzine stank. Nu eens gekeken naar verbruik, gemiddeld 1:7,5 ERG VEEL!!! Bougies in orde. Iemand een huis/tuin/keuken-oplossing? Of toch maar eens langs de garage?

Groetjes!

eva1986

Geplaatst door eva1986 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=eva1986]gemiddeld 1:7,5 ERG VEEL!!! Iemand een huis/tuin/keuken-oplossing? Of toch maar eens langs de garage?

Groetjes![/quote]
Inderdaad.............

Gr.

eva1986 (0), 15 jaar geleden

Inderdaad naar de garage? of inderdaad erg hoog verbruik?

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat Petje bedoeld naar de garage. Je zou ook zelf eens kunnen kijken of je sporen van lekkage kunt vinden onder de motorkap (de benzineleidingen met name). In elk geval kijken zonder sigaret in handen of hoofd.... Verbruik 1:7.5 kan deels door lekkage worden veroorzaakt en andere reden kan slechte afstelling zijn. Dus toch maar even naar de garage ermee.

suc6
Peter

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=eva1986]Inderdaad naar de garage? of inderdaad erg hoog verbruik?[/quote]
Inderdaad...........allebei.

Gr.

eva1986 (0), 15 jaar geleden

Lekkage is er niet... Heb dat als eerste nagekeken... Afstelling verbeteren dus? Hoe lang ben je de auto dan kwijt? Want kan hem eigenlijk missen... Zelf doen geen optie? Ben wel een vrouw.. ;) maar heb geen twee linker handen! :) Bedankt voor de snelle reacties iig!

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Even 'n blik werpen om te zien of het niet ergens drijfnat is, is natuurlijk niet de meest nauwkeurige manier van lekkage opsporen. Lekkages kunnen bijv. ook aan de bovenzijde van de tank zijn zonder dat je deze zien kunt, maar ruiken kun je het dan wel. Maar als je echt benzine ruikt, is er toch ergens een lekkage.
Ook een lekke uitlaat kan voor benzinestank zorgen.
"Afstelling verbeteren dus?" Er valt weinig meer aan af te stellen bij de motoren. Nagenoeg alles wordt geregeld via een controle unit ( ECU) die z'n gegevens krijgt van diverse sensoren. Als 1 of meerdere sensoren defect zijn KAN dat leiden tot een hoger benzineverbruik. Goede garages hebben daarvoor uitleesapparatuur. Zelfs met 2 rechterhanden kun je daar zelf niets aan doen. Ook is het van belang dat de thermostaat juist werkt. Deze heeft ook veel invloed op het benzineverbruik.
Advies dus: ga naar een goede garage. Dat is de snelste oplossing.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.