Ford Fiesta: pot of bottle

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i flash

Er zit onder de motorkap achter de rechter koplamp (achter de bumper) een zwarte pot of fles (niet van glas), de volume is bijna een litter. verder zit een kabeltje er op, waar dient die fles voor? ik heb echt geen erko in de auto.
graag weet ik wat het is.

haval

Geplaatst door haval (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Is het niet je Vacum pot ?

eric323 (0), 15 jaar geleden

fotootje zou mischien kunnen helpen ?

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

(brandstof)damprecirculatie/tank ontluchting

Ralf_Jensen (0) PRO, 15 jaar geleden

Aktief koolstoffilter, zit geen kabel op maar een slangetje.

Succes

haval (0), 15 jaar geleden

Ralf
je hebt gelijk, er zit inderdaad geen kabeltje op maar een slangetje. Moet ik die filter schoon maken of gewoon latten zitten. Pas heb ik de luchtflter afgehald en de luchtfilter met de stofzuiger gezogen. Daarna heb ik de bewegende delen van de katalizator (heb ik het goed?) dus de benzinepedaal kabeltje met wd40 gespoten. Hierna gebeurde its geks (toerental gaat opeens vanzelf naar misschien 3500 toeren) en zakt weer van zelf naar normaal. ik heb opnieuw de luchtfilter afgehald om te kijken of geen luchtslang klemzit maar alles was oki. de elektrishe stekers losgehals en opnieuw angesloten, en vanmiddag een ritje mee gemakt en het was goed. die toerental wordt kenelijk elektrish geregeld en niet mechanisch. wat kan de oorzaak zijn van die hoge toerental? trowens de acuu is niet verwijderd geweest.
Ik hoor het graag en allen bedankt.

Ralf_Jensen (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste,

Jij hebt bij het demonteren van het luchtfilterhuis ergens iets niet geheel goed teruggeplaatst. Daardoor zuigt je inlaat niet alleen verse lucht aan door het luchtfilter, maar ook erlangs heen.
Bij het inspuiten van je bewegende delen onder de motorkap, is iets van je WD40 spray in die luchtspleet gekomen, en de motor is daar op gaan lopen. Lampda ziet een verrijkt mengsel en er wordt meer lucht toegevoerd. Hierdoor dus dit tijdelijke verhoogde toerental.
Na jouw controle, wederom het luchtfilter eraf gehaald, is het weer juist teruggeplaatst en liep deze ook weer OK.
Geen zorgen verder.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.