Ford Fiesta 2011: Extreem hard geblaas vanonder motorkap

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: SNJB, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 60

Dag mensen op het forum. Ik doe graag nog eens beroep op jullie kennis.
mijn Ford Fiesta 2011 blaast sinds aanschaf GIGANTISCH hard vanonder de motorkap wanneer ik de airco knop inschakel. Je kan gewoon niet fatsoenlijk meer praten met mensen buiten de auto wanneer de airco is ingeschakeld. Bij een volledig koude start: zie video.

https://vimeo.com/669153588

De temp van de auto is koud en de buitentemperatuur is 7 graden. Ik heb talloze fora gelezen in elke taal die ik maar kon vertalen maar elke keer is het iets anders. Ik heb de fiesta naar de garage gebracht en volledig laten nakijken; bedrading, condensator, noem maar op, er is ook een sensor en schakelaar (die hier schijnbaar invloed op kunnen hebben) vervangen.
nu zat ik zelf te denken: kan het niet iets te maken hebben met de relays en fuses aangezien ik er twee mis. Toevallig 1 van de hoge snelheid fuse voor de koeling en ook een relay voor koeling. Om precies te zijn: R7 30A en F2 60A Wellicht heb ik het helemaal bij het verkeerde eind.ik hoop dat iemand mij kan helpen!

mijn dank is groot.

Fiestarobert

Geplaatst door Fiestarobert , lid sinds 3 maanden geleden

2 Reacties

Fiestarobert, 3 maanden geleden

Hier trouwens de fusebox uitleg.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Als de airco ingeschakeld wordt is het normaal dat je koelfan aan gaat . Waarschijnlijk gaat hij uit als de airco uit gezet wordt.
Je kunt een probleem hebben met je drukschakelaar want hij zou niet meteen aan moeten gaan , laat je airco systeem eens uitlezen met een goede tester, maar dit lawaai is normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.