Ford Mondeo: fel verminderd vermogen en veel rook uitstoot

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2l tdci

bij gas geven hoor ik precies de ventilator binnenin blazen en de wagen heeft veel vermogen verloren ook is er veel rook uitstoot
de prestaties voor deze motor zijn beneden alle peil wie weet raad

mondeo 2003 tdci

Geplaatst door mondeo 2003 tdci (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

kim lijkt er op dat er lekkage in een slang zit waardoor je druk kwijt raakt(sissende geluid)
en daar door gaat de wagen roken.
dus laat iemand gas geven en kijk onder de kap kan zien wat de oorzaak is.

groetjes jan.

mondeo 2003 tdci (0), 15 jaar geleden

hoi jan , zal ik morgen eens doen alsook zal ik hem laten uitlezen bij ford maar ik hou mijn hart al vast heb nog maar recent 1200eu betaald voor een onderbroken stroomkabel van de airco (garage heeft er 2 dagen aan gewerkt!!!)
zal dus deze keer een andere ford garage proberen en hopend op een iets proffecionelere aanpak
alvast dank voor feedback

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

Hoi Kim,

Controleer inderdaad eens de slangen die vanaf de turbo naar de intercooler lopen. Vooral de slang die vanaf de intercooler naar de EGR klep (net onder het inlaatspruitstuk) zit, wil nog wel eens een grote scheur vertonen. De slang maakt onder de EGR klep een knik, vaak zit de scheur aan de binnenzijde van de knik. Bij gas geven hoor je waarschijnlijk een blazend geluid. Als je veel vermogen kwijt bent, is de scheur vaak makkelijk te vinden. Laat iemand de motor even wat toeren maken en luister waar het blazende geluid vandaan komt. Vaak zie je bij het gas geven de scheur groter worden door de druk die er op komt te staan.

Succes!

mondeo 2003 tdci (0), 15 jaar geleden

hej ,bedankt voor de tip ik ga dit eens uitzoeken (maar ik vrees voor de turbo) op hoop van zegen!

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

Ik denk niet dat het de turbo is. Ik heb zelf een defecte turbo gehad op een Mondeo TDCI en dan krijg je in plaats van roetuitstoot (zwart), een heel ander effect. Dikke witte rookpluimen, hoog spinnend geluidje van de turbo, geen vermogen meer om boven de 80km/u te komen en een gigantische brandlucht door de olie die in de uitlaat terecht komt.

Als een van de slangen van de turbo kapot is, krijg je wel de genoemde problemen. Weinig vermogen, blazend geluid en veel roetuitstoot. En die slangen staan er best om bekend dat ze scheuren. Nieuwe kost iets van 40 euro en dan nog even een uurtje (hooguit!) voor het plaatsen.

Succes ermee!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.