Ford Fiesta: Fiesta 1.25 16v nieuwe type CTX automaat slaat af bij koude

Bouwjaar: 1996

Mijn Fiesta die perfect start, ook met koud weer, slaat af zodra je m in de D stand zet. Als je gelijk gas geeft dan slaat die niet af maar dan kom je erg plots van je plaats af en dat is niet wenselijk als je geparkeerd staat. Ik heb het bij de Ford dealer gevraagd, die zeiden dat het een kwaal is en een dure reparatie. Is hier geen software update ofzo voor. Als je m in de achteruit zet dan rest die het net. De toeren gaan eerst wel omlaag maar kiele kiele. Als de motor warm is totaal geen problemen. Iemand enig idee?

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

1. Wat de Ford dealer zegt is juist; het is inderdaad een kwaal bij dat type versnellingsbak.
2. Software update gaat niet wegens geen elektronica aanwezig.

Hop (0), 19 jaar geleden

Kunt u me misschien ook uitleggen wat het probleem is, zodat ik daar een beeld van kan vormen. Hartelijk dank.

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat het probleem juist is bij die bak weet ik niet. Versnellingsbakken zijn niet mijn specialiteit. Maar als ik zo hoor in de werkplaats komt het vrij veel voor bij dat type versnellingsbak. Op dit forum zal wel iemand zijn die precies weet wat het probleem is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.