Ford Fiesta: Fiesta 95 draagarm of rubbers vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Hallo,

Ik wil graag rechtsvoor de draagarm vervangen, dat lijkt me sneller gaan dan rubbers persen (ik heb geen pers). Maar moet ik nog ergens rekening mee houden bij het terug monteren? Moet ik nieuwe bouten (van de rubberbussen) monteren, hoe zit het met het vast zetten. Heb ik nog speciaal gereedschap nodig? Lijkt me niet, maar misschien dat jullie nog wat tips hebben?

Vast bedankt,
Rob

lebans

Geplaatst door lebans (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

stelt echt helemaal niks voor je pakt de bout uit de fusekogel,wel de bout eruit pakken dan druk je je draagarm naar beneden als het zo niet lukt effe een pijp op de draagarm leggen en onder je auto ergens steunen dan even erop trappen schiet hij zo eruit dan 2 bouten van je draagarm rubbers eruit pakken en draagarm eruit trekken misschien een beetje wrikken maar valt op zich wel mee,wel ervoor zorgen dat je niet te ver je naaf naar buiten trekt anders trek je je aandrijfas uit zijn gelid en zit je daar weer mee te kloten,en nieuwe bouten hoeft niet gewoon goed vast en geen speciaal gereedschap nodig,het kan wel zijn dat je een torx dop moet hebben om de fuseebout tegen te houden je hebt namenlijk 2 type's gewoon dop 17 of torx maar met een goede waterpomp tang kun je deze ook wel tegenhouden

lebans (0), 13 jaar geleden

@robby10030

Dat is snel, fantastisch. Met de fusee heb ik geen problemen, die heb ik al eens los gehad ivm een nieuw hoesje. Daar zit een torx boutje met moer op. Volgens mij zijn alle bouten van de draagarm 18mm !?! (vreemd maatje).
Dus wat je zegt is: Alleen de twee bouten los maken die door de rubber bussen steken losmaken en de draagarm er tussen uit trekken. Ik vraag dit, omdat in alle handboeken (Kluwer en Haynes) verteld wordt dat je ook de draagarmsteun moet verwijderen. Maar ik weet niet hoe vast die vijf bouten zitten.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

gewoon goedvast simpel

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 13 jaar geleden

Draagarm demonteren: Alleen die 2 bouten en fusee bout losnemen meer niet.
Rubbers kan je er ook met een bankschroef inpersen (is redelijk te doen)
Oude rubbers demonteren is soms een groter probleem (bussen zitten nogal vast) eerst de bus iets inzagen gaat het beter.
Oiram

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.