Ford Fiesta: Fiesta Classic met slotprobleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 Classic

Hallo allemaal,

ik heb een onwelwillend bestuurders-slot in een Fiesta Classic 1.1. Hij gaat vrijwel niet open vanaf de buitenkant en ook vanaf de binnenkant gaat het heel lastig. Als de deur dan eenmaal open is, dan gaat de sluithaak in de deur (die vastgrijpt aan de haak aan het chassis) niet helemaal naar geopende stand, waardoor dichtgooien dus ook heel lastig is (eerst met de vingers die vette haak goed zetten om vervolgens de deur dicht te gooien)

Het probleem zit m denk ik niet zozeer in de cilinder, alswel in het sluitwerk het sluitwerk in de deur. Het gebruiken van de reserve sleutel haalt niets uit. Alle sleutels doen het goed in de andere sloten.

Een tijdje terug heb ik dit probleem ook al gehad. Toen hielp een beetje WD40 in het sluitmechanisme op de deur (niet in cilinder). Met een beetje drukken op de sleutel ging hij toen wel open. Nu is het probleem dus weer terug.

Ook met sluiten geeft hetzelfde probleem voor zover ik weet, wat het probleem verder van de cilinder verwijderd. Immers, alle Fords zijn bij mijn weten met alle Ford sleutels af te sluiten.

Kan dit te maken hebben met het 'stangenstelsel' in de deur zelf, of moet ik meer het slot op de rand van de deur verdenken? En wat is hier aan te doen? En wat zijn daar de eventuele kosten van?

Gr.
Roy

RvL

Geplaatst door RvL (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat er een veertje gebroken is in het slotmechaniek. Kun je beter maar vervangen, deze gaan vaker stuk. Ik heb er zelf al 2 vervangen in korte tijd. Of je moet eerst het slot er uit halen of deze te repareren is. Er zit een kunststof kap omheen. Let er op dat er niets afbreekt.

RvL (0), 17 jaar geleden

Ik neem dus aan dat je het mechaniek op de zijkant van de deur bedoeld?

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja
"de sluithaak in de deur"

Eerst kijken of de veertjes die erin zitten heel zijn (kwaal), en anders vernieuwen want er mankeerd regelmatig
wat aan als ze wat ouder worden.
Oiram

RvL (0), 17 jaar geleden

Mooi, dan zal ik daar van het weekend eens naar kijken. Ik neem aan dat deze onderdelen gewoon bij de dealer te bestellen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.