Ford Fiesta: Fiesta Houdt flink in

Bouwjaar: 1996

Ik heb mijn radiator gerepareerd. Nu ik alles weer er op heb gezet, ben ik gaan rijden maar de auto trekt niet meer na 4000 toeren. Het is een automaat, als ik gas iets loslaat dan schakelt die en rijdt die weer tot 4000 toeren. Hij schakelt dan niet zelf door.

Wat heb ik allemaal gedaan?
Ik heb luchtfilterhuis eraf gehaald. Radiator gerepareerd. Ik heb de auto zonder luchtfilterhuis 10 minuten laten lopen om te kijken of radiator lekt. Dus ik heb ook de 2 stekkers van de luchtfilterhuis afgekoppeld. Daarna heb ik alles terug gemonteerd. Ik had gistren ook heel ff alleen de slang van de autmaat oliekoeler radiator afgehaald en gelijk weer er op gezet. Er kwam bijna geen olie uit. Verder heb ik alle schroeven onder de auto een heel klein beetje aangedraaid (versnellingsbak en carter pannen) omdat die een heel klein beetje olie leek te lekken. Na de radiator afgevuld te hebben, ben ik gaan rijden.

That's it. Dit lijkt een beetje op lucht massa meter van een diesel, maar ik weet niet of deze er ook een heeft.

Komt dit misschien omdat ik de auto zonder luchtfilter heb laten lopen?
Nog een aanvulling, ik heb de computer ff snel laten resetten bij ford, maar dat heeft niet geholpen. Hij heeft m niet uitgelezen (geen tijd voor). Hij houdt niet alleen bij 4000 toeren in maar hij stoekert als het ware. Als ik weinig gas geef houdt die in geef ik veel gas loopt die weer ineens. Ook als ik de auto in zijn vrij zet doet die dit.

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hop (0), 19 jaar geleden

Het is opgelost. Ik weet alleen niet wat het precies heeft opgelost. Ik heb in elk geval de lucht sensor schoongemaakt, toen heb ik de auto gestart en hij leek het nog steeds te doen. Dan alle stekkers gecheckt. Dan computer gereset. Nog steeds met starten en gas geven leek die in te houden en bij 4000 toeren te doen. Toen zag ik dat de automaten olie leeg was. Ik heb daarna de zekeringen onder de motorkap gecheckt stuk voor stuk eruit getrokken. Ik ben toen naar shell gereden om atf olie te kopen. Ze hadden dexron atf olie te koop, stond alleen niet op of die geschikt was voor de fiesta. Dus ff naar huis om internet te checken. Toen merkte ik dat de auto weer normaal trok. Dus het is opgelost maar wat de precieze oplossing is???? Ik weet het ook niet.

Ik kon niet vinden of die dexron olie goed was, en al helemaal niet waar ik de olie moet bijvullen. iemand enig idee?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Neeee in de automaat van ford moet speciale olie in haal dat bij de dealer.
Vullen via de peilstokhouder.

Hans

Hop (0), 19 jaar geleden

Hoe wordt het bijgevuld. Ik heb niet kunnen vinden waar die bijgevuld wordt.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb het er net even bijgezet maar jij was mij te vlug af.

Hans

Hop (0), 19 jaar geleden

Thanx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.