Ford Fiesta: ik zit met een gat (UPDATE) op de radiator Kunststof gedeelt

Bouwjaar: 1996

Ik word zo onderhand gek met wat ik allemaal tegenkom in deze zogenaamd mooie auto.
Eerst lekkage in de auto dan hele rem styteem en nu de radiator.

Maar goed het probleem is het volgende:
De radiator die lekte. Eerst leek het op de slang maar het blijkt bij de kunststof gedeelte bovenop helemaal rechts (van de voorkant van de auto gezien, dus bestuurderkant) waar een nok de radiator op zijn plaats houdt, een barst in te zitten. Eerder heeft iemand dit proberen te dichten met een soort middel. Ik heb nu die hele nok weggehaald. Ik zit nu met een gat van ongeveer 1.3cm bij 1cm dus een ovale gat. De vraag is kan ik dit niet netjes repareren, dichtplakken met iets. Ik neem aan dat er een oplossing voor moet zijn. Hele radiator weghalen is een hele klus. Is een automaat dus een hoop extra werk. Ik ben het ook helemaal zat door alle andere werkzaamheden. Wie bied mij een goede reparatie oplossing. Ik heb 2 goede foto's. Als u mij mailt dan kan ik die naar u mailen, zodat u een goed beeld kunt vormen. Mail adres is. LDD@HOME.NL Alvast bedankt voor de moeite.

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk heeft de auto een tikkie op z'n neus gehad.
de radiateur vervangen is dan wel een hoop werk maar wel de beste remedie, mocht de radiateur na eventuele reparatie toch gaan lekken en je hebt het niet tijdig in de gaten kan het je de motor kosten...(het gat is wel erg groot!!)

Fredo (0), 19 jaar geleden

Haal op de sloop een radiateur die er nog best goed uit zien. Zoals Ruud al zei... Een groot gat, gaat je moeite kosten om het mooi te dichten en dan heb je lang nog niet de zekerheid dat het gat voor goed gedicht is.
Kan het aannemen dat de vele herstellingen je grijs haar doen krijgen. Auto rijden kost nu eenmaal geld...

Hop (0), 19 jaar geleden

Niet alles oplossen door een ander er in te stoppen. Ik wil dit zelf doen. Ik denk dat ik een aardige oplossing heb. Aangezien de gat net boven de slang aansluiting is kan ik er net bij als ik de slang er af haal. Dus de plan is ik haal er een moer doorheen met een ring en een rubber ring en aan de buitenkant dus bovenkant ook een rubber ring dan een ijzeren ring en een borgmoer. Stevig aandaaien en ook een beetje vloeibare bakking er tussen zodat het echt dicht zit. Volgens mij moet dit perfect dichten. Ik hou jullie op de hoogte. Ik ga vanavond opereren.

Hoe moet ik de boel ontluchten? De syteem is niet helemaal leeg. Alleen een halve liter uitgelekt.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik wens je veel succes misschien lukt het maar als het mis gaat kost het je een koppakking of nog erger.

Hans

Hop (0), 19 jaar geleden

Ik hou alles altijd goed bij. Dit moet overigens met gemak lukken. Je dicht het gewoon met rubber. Dit wordt overal in toegepast. Zelfs de slang die op de radiator zit wordt met een simpele klem geklemd. Dit wordt met een moer aan beide kanten aangedrukt, sterker kan haast niet. Het is ook nog eens aan de bovenkant van de radiator. Er zat al een spul op gesmeerd, dus waarschijnlijk was het eerder afgebroken en hebben ze er iets op gespeerd. Ik heb dit ook gelijk gemerkt toen die begon met lekken, dus ik maak me geen zorgen om de koppakking.

Hop (0), 19 jaar geleden

Ik heb de slang eraf gehaald en heb er een schroef met ring doorheen gehaald van de binnenkant van de radiator, buitenkant heb ik eerst een rubberen ring geplaatst, dan een ijzeren ring dan met moer aangedraaid. Hij lijkt vooralsnog dicht.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is maar controleer wel regelmatig op lekkage om erger te voorkomen.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.