Ford Fiesta: fiesta te laag stationair toerental

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

hallo, iemand wel eens meegemaakt dat de stationairregelaar van deze fiesta (monopiont) bij gas loslaten eerst geheel in gaat om daarna het toerental weer normaal af te regelen. Bij koppeling intrapen en gas los slaat de auto bijna af.

Gaskleppositiesensor en stelmotor al vervangen. Ook de stekkerverbinding van de gasklepsensor gesoldeerd. Alvast bedankt voor het meedenken.

Hansvandorp

Geplaatst door Hansvandorp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

al 10 minuten zonder batterij gezet?

Hansvandorp (0) PRO, 17 jaar geleden

helaas ook al geprobeerd, maar toch bedankt!

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

wat ik al voorgehad heb is dat er een draad defekt was. Er zitten (als je ervoor staat) rechts van de monopoint een aantal draden, daar durft er ook al eens een het laten afweten

Doktor (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Hansvandorp]hallo, iemand wel eens meegemaakt dat de stationairregelaar van deze fiesta (monopiont) bij gas loslaten eerst geheel in gaat om daarna het toerental weer normaal af te regelen. Bij koppeling intrapen en gas los slaat de auto bijna af.

Gaskleppositiesensor en stelmotor al vervangen. Ook de stekkerverbinding van de gasklepsensor gesoldeerd. Alvast bedankt voor het meedenken.[/quote]
Als de auto stil staat, werkt de stationaire regeling dan wel correct?

Anders toch nog eens het volgende proberen:
auto warm rijden, uitzetten, accu los voor 10 minuten, accu aan, starten (geen gas geven) en 3 minuten stationair laten lopen, daarna 1 minuut verhoogd toerental(+/-1500rpm).

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.