Ford Transit: Fluitende turbo

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdci 125 pk

Nog maar pas over deze site geinformeerd, maar dit terzijde.

Sinds vorig jaar heb ik een fluitende turbo. We zijn toen met een caravan naar Noorwegen gegaan en sindsdien fluit de turbo. Althans daarvoor is het mij niet opgevallen. In eerste instantie dacht ik, dat hij lekker zijn werk gedaan had en dat hij goed schoon geblazen was, maar door een aantal mensen erop gewezen dat het misschien toch geen kwaad kon om er eens na te laten kijken. Zogezegd zo gedaan en bij mijn Ford dealer langs geweest om het te laten checken. Die dachten aan een lekke slang of lekke oliekoeler. Dat hebben ze allemaal gecheckt en ze konden niks vinden. Inmiddels ben ik er al aan gewend en loopt de motor nog als een zonnetje zonder krachtverlies. Nu zag ik deze site en ik dacht, laat ik het probleem eens hier vertellen. Misschien zijn er mensen die een idee hebben wat de oorzaak kan zijn?

Met vriendelijke groet,
Huub.

chinder

Geplaatst door chinder (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is belangrijk of het geluid echt veroorzaakt word door het afblazen of aanzuigen van lucht, of dat het gewoon een wat vrolijk klinkende turbo is.
IK denk het laatste, veel mensen vinden dat een prettig geluid omdat je duidelijk hoort dat er een turbo aan het werk is, met name bij diesels is dit hoorbaar.
Zou me er niet druk om maken, zolang je motor goed trekt en hij niet gaat gieren door mechanische slijtage enz is er denk ik niks aan de hand en zal het gewoon de leeftijd van de turbo zijn.
Ze hebben nu eenmaal niet het eeuwige leven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.