Ford Focus: Focus 1.6 Zetec S 1999 Airco schakelt niet in.

Bouwjaar: 1999

Dit onderwerp vorig jaar ook geplaatst. Toen bleek dat er geen
koudemiddel meer in het systeem aanwezig was. Dit schijnt bij airco's te kunnen gebeuren. Er was geen lekkage in het systeem
geconstateerd. Door Ford-dealer toen laten controleren. Nu zijn we een jaar verder en nu schakelt de airco weer niet in! Kan het zijn dat een minder werkende verdamper hiervan de oorzaak kan zijn?

Willem-Jan12121

Geplaatst door Willem-Jan12121 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 19 jaar geleden

Denk het niet.
Het koudemiddel is weer op,dus toch ergens een lekkage, of de koppelling op de pomp schakelt om een een of andere reden niet in.
Start je auto,zet de airco aan en op volledig koud en kijk onder de kap of de pomp wel inschakelt. Zoniet doe de zekeringskast onder de motorkap open en haal het relais van de airco er uit.
Verbind de 2 dikke aansluitingen door op de zekeringskast, schakelt de pomp nu wel in dan is het systeem leeg, schakelt de pomp niet in zit er een electrische storing in.
Suc6

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

als de ford dealer zijn werk goed uitgevoerd heeft heeft hij een lek-detectiemiddel aan het systeem toegevoegd.
met een UV lamp is dan relatief eenvoudig te onderzoeken of en waar het systeem lekt..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.