Ford Focus: Schokkende motor in 4de versnelling(tussen 60 en 70km/u)

Bouwjaar: 2003

Ik heb sinds enkele maanden last van een schokkende motor. Als ik schakel van 3de naar 4de versnelling en de auto heeft een snelheid beneden de 70km/u dan kan het zijn dat de wagen bij het gas geven begint te schokken. Het schokken stopt als ik de gas terug los laat en van het moment dat ik dan terug gas geef dan rijdt ie weer normaal. Ik heb dit enkel als ie in 4de versnelling staat.

Weet er iemand wat dit probleem kan zijn?

Alvast bedankt.

FastRewind

Geplaatst door FastRewind (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

FastRewind (0), 19 jaar geleden

Specificaties even bijvoegen:
Focus TDCI 115pk

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk een lekkende verstuiver of een defect dubbelmassa vliegwiel.
de Ford dealer kan met behulp van WDS (=diagnose computer)een gerichte diagnose stellen. deze auto heeft toch 2 jaar garantie?? misschien ben je nog op tijd(kans op meer schade bij te lang doorrijden)

FastRewind (0), 19 jaar geleden

Auto is sinds januari van dit jaar uit garantie. Ik heb morgen een afspraak bij mij Ford garage. Stel dat het vliegwiel defect is, kan dit gereinigd worden? Of stel dat het vervangen moet worden, is dit een dure grap?

Alvast bedankt voor de reactie.

jvdong (0), 19 jaar geleden

moet geen probleem zijn dat de auto uit de garantie is , je hebt gewoon recht op consumenten bescherming,als je lid bent van de anwb kun je hun juridische dienst om hulp vragen , anders via de Bovag.
als een onderdeel eerder kapot gaat dan je normaal gesproken mag verwachten, dan heb je recht op gratis vervanging

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

ok al si de auto uit de garantie ford heeft een coulance regeling die intreed na de garantie periode..
je kunt dan een deel van de reparatie vergoed krijgen afhankelijk van de leeftijd en de km. stand.. je dealer kan je er uitgebreik over informeren...

FastRewind (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Mijn focus duvall heeft 44000 km.
Ik ben vorige week donderdag naar de garage geweest en ze hebben de management chip uitgelezen. Er zaten errors in en hebben een verse update gedaan van die chip. sindsdien is de auto niet meer schokkend geweest in 4de. Ik hoop dat dit probleem zich niet meer voortdoet. Het heeft me (maar) 31¤ gekost.

Alvast bedankt voor de reakties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.