Ford Focus C-Max: Focus C Max loopt niet mooi bij koude srart

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0tdci

Beste mensen,

mijn C Max, loopt niet mooi rond als ik hem opstart morgens , deze alleen bij koude start , de auto loopt slecht en de toerenteller gaat omhoog en omlaag tussen de 800 en 1000 ,u/ als ik met de auto 4-5 minuten gereden heb loopt deze veel beter , als die warm is is er ook geen probleem , laat ik hem een paar uurtjes uit, is de probleem weer aanwezig ( motor afgekoeld) trekt normaal geen roes vorming en de verbruik is normaal ,soms heb ik ook de melding brandstof pijl te laag terwijl er nog zon 20 liter diesel is, verder is het bij starten dat alle instrumenten beetje raar doen , deze blijven omlaag terwijl de auto loopt en na en tel of 5-6 springen deze op zijn plek, ( het kan zijn dat dit met de eigenlijke probleem nix te maken heeft), ik heb alle filters vervangen, olie, lucht , brandstof, alle terug voer leidingen van verstuivers zij nieuw , deze waren gedeeltelijk nat.
Gister heb ik via een vriend de auto laten uitlezen , daarbij komt een foutcode * P1213 -eindtrap verstuiver * of met een andere toestel uitgelezen * start verstuiver.
volgens de garage verstuiver kapot
volgens mijn vriend ecu unit ( computer van de auto defect) ,

is er iemand met een gelijke probleem of weet iemand in welke richting dat wij zoeken moeten , voor een garage heb ik niet zo veel geld.

auto gagewens.

Ford focus c max.
bj 2004
2.0 tdci
100 kw/ 136 pk

6 bak

212000 km.
alle suggesties tips en aller hulp welkom

bij voorbaat bedankt

vaha

vaha

Geplaatst door vaha (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vaha (0), 9 jaar geleden

of weet er misschien iemand wat deze code p1213 is??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.