Ford Focus: Focus geeft een "bonk" geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tddi

Hallo beste mensen,

Heb eigenlijk twee vragen waarvan ik niet weet of het met elkaar te maken heeft.

1 Sinds enkele weken valt het mij op dat mijn focus eenmalig een luide bonk maakt nadat de motor enige tijd heeft gelopen. Meestal gebeurt het wanneer ik enkele tientallen meters heb gereden of zelfs wanneer ik uit het parkeer vak wegrijd. als ik de motor stationair laat draaien dan gebeurt het ook. Het komt van onder de auto. Het is mijns inzien niet heel ernstig maar ben toch wel benieuwd of iemand dit ook heeft of kan vertellen wat het is!

2 Daarnaast valt mij een klapperend of eveneneens een bonkend geluid op vanaf rechtsachter. Het is alleen hoorbaar wanneer ik over een hobbelig wegdek rijd. Ook hoorbaar bij het remmen waardoor ik aan de tank dacht. Kan die loszitten of moet ik richting de ophanging gaan zoeken?

alvast bedankt!

KH Linde

Geplaatst door KH Linde (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ford Feestje (0), 14 jaar geleden

Op probleem 2 kan ik misschien antwoord geven. Controleer eens of je wiellager niet stuk is. Dit probleem deed zich ook voor bij de Focus (bj. '99) van m'n moeder. Na het vervangen van de lagers was de tik weg.

Succes!

Kevin

freddy406 (0), 14 jaar geleden

Ik heb ook zoiets vergelijkbaars als in punt 1.

Pas geleden is mijn inlaatspruitstuk vervangen, maar dat zal er niets mee te maken hebben.

Als ik wegrij merk ik niets. Met 15 minuutjes ben ik op werk, waarvan ik ongeveer 10 minuten op de snelweg rij. Na dat stuk hoor ik een korte tik/bonk. Is niet heel hard. Soms 'voel' ik m lichtjes in mijn pedalen lijkt 't.
Klinkt als een doffe, zachte explosie van iets lijkt 't.

Na die ene keer hoor en voel ik niks meer.
Als de auto een tijd stilgestaan heeft, heb ik dus weer hetzelfde en alleen als ik de snelweg afkom en stilsta aan einde van de afrit.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?
Remblokken zijn wel op trouwens, worden volgende week vervangen.

Ik heb een Mondeo uit 2001. 1.8i Benzine

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.