Ford Focus: focus met aanrijdingsprobleem

Brandstof: Diesel

Ik weet een focus staan waar een aanrijding mee gebeurd is.aan de auto is geen schade maar door de aanrijding aan zeer kleine snelheid zijn de airbags afgegaan en de gordelspanners.volgens de eigenaar moet dit hersteld worden aangezien deze gekeurd is met de airbags erin. mijn vraag is of ik niet gewoon kan rijden met de auto zonder de airbags te laten herstellen. het gelijkvormigheidsattest zou dan niet meer geldig zijn.
wie heeft soortgelijk probleem gehad en weet hierover meer info?

807rijder

Geplaatst door 807rijder (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

klijn001 (0), 14 jaar geleden

Dit begrijp ik niet helemaal. Geen schade, zeer kleine snelheid ?? Die airbags gaan onder dat soort omstandigheden echt niet af. Daar moet wel wat meer gebeurd zijn.

807rijder (0), 14 jaar geleden

Neen helaas is er niets meer gebeurd.De auto is van een bekend familielid en zeer betrouwbaar.Ikzelf denk ook dat dit niet normaal is.De auto heeft een aanrijding gehad tegen 10Km per uur.de beide airbags zijn uitgeklapt en daardoor is ook de vooruit gesneuveld omdat de klep van de pasagiersairbag tegen de vooruit is opengeklapt. de auto heeft slecht vooraan een lichte kras en ook de aangereden auto heeft geen schade. Volgens mij is dit degelijk een constructiefout van Ford maar de garagehouder vind dit heel normaal.Maar dit is dus niet mijn vraag he.Ik wil gewoon weten of je met de auto mag verder rijden zonder de schade te laten herstellen en of dit mogelijk is?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

In Nederland hebben we de RDW. In België is er vast ook wel zo'n soort instantie.
Ik zou het daar eens navragen, voordat je afgekeurd gaat worden.
Voorruit zul je gewoon moeten vervangen.

Highway (120) PRO, 14 jaar geleden

bij een apk moet het lampje uit gaan na dat de auto gestart is.
Gaat het lampje niet aan of dooft het lampje niet is het GEEN afkeur, maar op het formulier moet je een reparatieadvies invullen.

Bij personenautos in gebruik genomen na 31 december 2003 moeten airbags aanwezig zijn als ze door de fabrikant zijn gemonteerd.

Ik denk dat je voor deze vraag na de RDW moet en ik denk dat ze zeggen dat je alles moet herstellen.

807rijder (0), 14 jaar geleden

Dan heeft mijn familielid dus gelijk en zal de auto pertotal verklaart worden.onbegrijplijk vind ik dit.een auto waar niets aan is en zeggen dat de oudere auto's allemaal rijden zonder airbags.
het kostenplaatje ligt te hoog om de herstelling te laten doen daar we vinden dat de auto dat niet meer waard is.
Wat leven we toch in een klotewereld met al die wetten he.
Tegenwoordig ligd de aandacht maar op één punt namelijk BETALEN

aczn (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=toezicht]bij een apk moet het lampje uit gaan na dat de auto gestart is.
Gaat het lampje niet aan of dooft het lampje niet is het GEEN afkeur, maar op het formulier moet je een reparatieadvies invullen.

Bij personenautos in gebruik genomen na 31 december 2003 moeten airbags aanwezig zijn als ze door de fabrikant zijn gemonteerd.

Ik denk dat je voor deze vraag na de RDW moet en ik denk dat ze zeggen dat je alles moet herstellen.[/quote]
Kortom als U of DERDEN na dit deffect een ongeval veroorzaken kan het zelfs zo ver gaan dat na bepaald letsel een technisch onderzoek word gedaan vanuit de verzekerings-maatschapij en als die constateren na technisch onderzoek dat er al gebreken aan het voertuig waren voor het ongeval zoals met ''opzet'' aibags blinderen oftewel op z'n hollands het wegwerken en dichtplakken van dashboard/stuur
kan het zijn dat deze maatschapij zijn handen ervan terugtrekt met alle gevolgen van dien.
Het is een duur geintje en als de auto dit niet meer waard is zou ik de plaatselijke sloop er blij mee maken

ik vind de koste van airbags niet te overwegen met een MENSENLEVEN ik zou zeggen vervangen incl: airbag module's en je verzekerd jezelf evt: je vrouw en kinderen van een veilige zitplaats in deze auto

heel veel succes

mvg evert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.