Ford FOCUS: Focus tdci 1.8 Noodloop bij hoge snelheden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F9DA, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Dag mensen,

Sinds voor kort heeft mijn ford focus diesel kuren.
Dat wil zeggen alleen bij vollast. Als ik optrek vanuit stilstand krijgt hij rond de 125 km/h een storing. Ineens stopt de acceleratie en gaat over in noodloop. Het voorgloeilampje knippert. Als ik dan het contact opnieuw omzet loopt hij weer normaal. Geef ik dan vervolgens volgas krijg ik het probleem weer. Bij het wachten van het omzetten van het contact. Zeg 10 tellen, komt ook het motorstoringslampje aan. Het knipperende voorgloeilampje is dan wel uit.

Mocht ik half gas geven dan haalt hij met gemak 170 km/h😫

Heb hem uit laten lezen bij een bosch car service point. Die kwam niet verder dan een p0251. Lijkt me heel sterk dat de pomp stuk is, aangezien het altijd starten lopen is?! Volgens boordcomputer lijkt het verbruik ook normaal.

Verder al wel een keer meegemaakt dat ik hem.in noodloop had en dat hij compleet geen vermogen had, maar wel heel veel grijze rook produceerde . Ook rook ik uiteindelijk brandstof in de kabine. Vlug naar huis heen gereden. Van contact af gezet, opnieuw gestart en weg het probleem!

Over het algemeen rijdt hij als de brandweer! Ik heb meerdere focus mk1 tdci 1.8 gehad maar deze trekt wel aanmerkelijk harder. Verder lijkt het net of hij niet genoeg brandstof bij hogere snelheden krijgt. Terwijl bij half gas niks aan de hand is.

Brandstoffilter heb ik al vervangen. Motorblok is kurkdroog. Neemt geen koelvloeistof, olie is op peil....

Heeft er iemand nog ideeën/oplossingen? Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt? Kan volgens mij niet veel bijzonders zijn maar kan zelf niks vinden...

Graag hulp,

Mvg,

Tim Biester

Biester1980

Geplaatst door Biester1980 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (315) PRO, 5 jaar geleden

ben toch bang dat je moet beginnen met het laten testen van de verstuivers en eventueel de pomp als de verstuivers goed zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.