Ford Focus: Stroom is niet goed ford focus 1.6 2001

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Een garage met kennis van zaken moet dit inderdaad kunnen oplossen...
Vergeet echter niet dat storing zoeken veel tijd kost.

dennis van den bergh

Geplaatst door dennis van den bergh (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dennis van den bergh (0), 5 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een ford focus 1.6 uit 2001. Half jaar geleden begon de lichten en lampjes van de auto slecht te doen en af en toe lampjes branden van handrem of km teller naar 0 ging.

Hij is nu al bijna 5 keer naar de garage geweest hiervoor. Deze hebben daarcoor de accu al een keer vervangen. Dus hadden ze de dynamo vervangen want ze hadden gemeten dat hij niet goed bijlaadde. Zodoende vervangen en deed hij het een paar weken goed. Daarna weer hetzelfde. Hebben ze alle kabels doorgemeten en ook naar het dashboard dit leek allemaal goed te zijn. Nog een keer schoongemaakt de kabels en auto radio goed afgesteld zodat deze ook geen storing veroorzaakt en.

Na paar maanden weer hetzelfde alleen startte de auto niet meer omdat de accu bijna leeg was en een keer de auto zelfs moest aanduwen.

Weten jullie hier nog raad ?
Mijn garage heeft met een specialist toendertijd nog naar gekeken. Die moeten dit probleem toch op kunnen lossen of ben ik gek ?

Probeo (0), 5 jaar geleden

Hallo Dennis,
Om met je laatste vraag te beginnen: het oplossen van een storing die niet continue aanwezig is kan soms lang duren. Om dit goed aan te kunnen pakken heb je als garage minimaal een goede klachtomschrijving nodig, wat, waar, wanneer en onder welke omstandigheden deed de klacht zich voor en wat gebeurde er dan precies? Wanneer dit dan nog verteld wordt tegen die mensen die je automerk goed kennen (meestal de dealer) heb je de grootste kans van slagen op een goede diagnosestelling.
Of je gek bent kan ik natuurlijk niet beoordelen, daar zijn andere mensen voor.

Even je klachten op een rijtje zetten:
De lichten en lampjes van de auto begonnen slecht te doen. Welke lampjes waren dat en wat is slecht doen? Branden ze zwak, knipperde deze lampjes, waren ze soms langer uit etc.
Het branden van het lampje van de handrem gebeurde dit tijdens het rijden, of stond de auto stil, hoe ging dit lampje weer uit, bleef het lang branden etc.

De Km teller ging naar 0, ik vermoed dat je de snelheidsmeter bedoelt? Wanneer deze geen snelheid meer aangaf werkte de km teller dan nog wel? Hoe lang bleef deze meter dan op 0 staan?

Dan zeg je dat het een paar maanden weer hetzelfde was, echter je praat nu over dat de accu leeg was en zelfs een keer dat je hem aan moest duwen. Hoe wist je dat de accu leeg was, en als dit zo was hoe lang had de auto stil gestaan voordat je deze klacht had. Toen je de auto aan moest duwen was toen de accu ook leeg, of werkte de startmotor niet?


Zoals je ziet is een groot deel van de diagnosestelling gebasseerd op de omschrijving van de klacht.

dennis van den bergh (0), 5 jaar geleden

Dankjewel voor de reacties.
Maar jullie denken gewoon dat ik geduld moet hebben ?

Lampjes van handrem en abs begonnen tijdens het rijden aan te gaan meestal een paar seconden. Er was nog een lampje meer volgensmij van de motor maar dit weet ik niet zeker meer. Een ander probleem van zwak branden dat de voorlampen tijdens het rijden dat deze zwak begonnen te branden en tegelijk met alle dashboard lampjes. Auto had mischien een minuut of 3 uitgestaan.

Sorry jaa ik bedoelde de snelheidsmeter alleen dit gebeurden maar een paar keer. Hij ging seconden of 5 naar nul zachtjes en dan weer naar de snelheid die ik reed.

Ik dacht in iedergeval dat de accu bijna leeg was omdat bijv mijn elektrische ramen niet meer werkten en de radio. Hierna merkte ik ook heel erg dat alle lampen zwak begonnen te branden toen hij eenmaal reedt.

Heino4267 (200), 5 jaar geleden

Wat je zelf in elk geval zonder risico kunt proberen, is om een extra massakabel te maken tussen het motorblok en de carrosserie. Neem daarvoor voldoende dikke soepele draad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.