Ford Focus: Focus turnier te laag tegen grond !!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800 tdi

Hoi, allemaal
Ik bezit een Focus Turnier (pinkers in bumper) , en is al één van mijn beste auto's tot hier toe, ware het niet dat hij zo dicht tegen de grond hangt!
Een verkeersdrempel waar andere vlot over rijden moet ik al inhouden of ik raak de grond. toeval wil dat ik vorige week een gelijkaardige Focus zag op de Technische controle, en zag direct dat deze (heb het gemeten) 6 cm hoger van de grond staat. het was ook een Turnier, maar met de pinkers al in de koplampen gebouwd.
Is er een verschil tussen de eerste types en die daar op volgen wat betreft ophanging of zo? Weet daar iemand meer over, bestaan er andere spiraalveren om dit probleem op te lossen ?

Groetjes en tot hoors.

Derreck

Geplaatst door Derreck (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de auto niet verlaagt ?

DexterXL (0), 14 jaar geleden

Hoi, tussen een Focus I Fase I en Fase II zit geen verschil in de veringen en schokdempers, echter zit er wel verschil in de uitvoeringen,
bv de Trend uitvoering staat iets lager en heeft stuggere vering, de Ghia heeft juist weer iets zachtere vering, maar doorsnee genomen
zit er absoluut geen 6 cm verschil in hoogte, wij hebben de Fase I in 1.8 TDDi Trend gehad en nu een Fase II (met pinkers in de koplamp)
1.6i Futura, hoogte verschil hebben wij niet gemerkt, wel lag de TDDi strakker op de weg, maar dat komt door het gewichtsverschil (150kg).

Dus: of de jouwe is verlaagd met alleen verlagingsveren, of de vering is defect......

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Nou ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.