Ford Focus C-Max: Ford C-max 2.0 TDCi start slecht en soms geen reactie op het gas

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1997, Vermogen (kw): 100

Hallo,

Ik heb ruim 1 jaar problemen met mijn auto en tot nu toe heeft mijn garage meerder onderdelen vervangen, maar tot op heden heeft dit niet geresulteerd in en oplossing.
Toen ik deze wagen kocht ging enkele weken later het gele motorblokje branden. Bij het uitlezen van de storing bleek de EGR defect te zijn. De EGR is vervangen, doch er kwam gelijk een nieuwe storingsmelding erbij, namelijk P0406 (EGR sensor A onderbroken of kortsluiting). De gehele bedrading is doorgemeten en bekeken, doch men heeft niets kunnen vinden. Doord de Ford Dealer is nieuwe software erop gezet en het lampje blijft maar continue branden. Je kan met dit lampje makkelijk doorrijden, maar het komt regelmatig voor dat tijdens het rijden er geen reactie meer is op het gaspedaal. De motor slaat niet af, maar ik kan geen gas meer geven. Op de vluchtstrook auto uitzetten en opnieuw starten en het probleem is verholpen. Dit euvel doet hij regelmatig. Het komt ook vaak voor dat nadat ik een stuk heb gereden en de motor is warm en ik parkeer de wagen een tijdje dat ik daarna moeite heb met starten. Soms slaat hij aan, maakt op de toerenteller ongeveer 500 a 600 toeren en ik krijg met het intrappen van het gaspedaal hooguit maar 1000 a 1100 toeren.
Het gaspedaal is inmiddels ook vervangen en de nieuwe EGR-klep is onder garantie ook al eens vervangen, maar bovengenoemde problemen blijven nog steeds regelmatig terugkomen.

Wie kan mij a.u.b. helpen of de gouden tip geven !!!

Joost David

Geplaatst door Joost David (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oortje61 (20) PRO, 7 jaar geleden

uitlezen dtc by dealer gloeibougie s contr

oortje61 (20) PRO, 7 jaar geleden

al opgelost of staat auto stil

Joost David (0), 7 jaar geleden

Hoe kunnen de gloeipluggen de oorzaak zijn van het uitvallen tijdens het rijden ???

oortje61 (20) PRO, 7 jaar geleden

dan gaat hy in noodloop auto valt niet stil maar kan geen gas meer geven omdat hy in noodloop staat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.