Ford C-max: Ford C Max maakt geen snelheid

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hallo,

Onze Ford C max heeft kuren.
Eerst zat er een tik/ratel in de motor, gedacht werd dat het door de verstuivers kwam maar die bleken nog in orde. De distributieriem/ketting en spanrollen zijn vervangen en olie ververst en toen was het over.
Dit is begin september afgelopen jaar gedaan.
Sinds 3 weken gaf de auto soms de melding, motor systeem storing maar na de auto uit en weer starten was die melding weg.
2 weken geleden begon de auto een ander vreemd geluid te maken, alsof er lucht ergens uit geperst werd als je gas gaf, de auto trok dan ook langzaam op.
Bij de garage geweest en er bleek een scheur in de slang van de turbo te zitten. De Turbo was nog goed, ook nog vrij nieuw dus alleen de slang vervangen.
Dit was afgelopen vrijdag, hierna leek de auto goed te rijden maar vandaag gaf hij opeens weer motor systeem storing aan die nu niet verdwijnt bij uitzetten en weer starten van de auto.
Ook maakt de auto heel langzaam tempo, ik geef plankgas en langzaam aan gaat hij steeds iets harder, maar harder dan 120 gaat ie niet.

Weet iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn en de oplossing daarvoor ?
De auto heeft net 2 ton gelopen.

Alvast bedankt

Jip B

Geplaatst door Jip B (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

ja daar komt het bekende weer!! laat hem uitlezen dan weet je misschien meer!! uitlaat dicht?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.