Ford Cortina: Ford Cortina MK-1 1500 uit 1965 sputtert in 3e versnelling?

Bouwjaar: 1965

Beste Pro's

Heb pas een mooie gerestaureerde Ford Cortina MK-1 gekocht uit 1965. Auto is mooi hard, zit super in de lak kortom een fijne auto. Op zich rijd hij prima maar in zijn 3e versnelling sputtert hij tegen en rijd hij niet lekker. Het is net of hij te veel of te weinig brandstof krijgt zo voelt het althans. Ben niet zo technisch maar is er hier iemand die misschien een antwoord heeft. En dan als laatste waar kan ik zo'n auto het beste een grote beurt laten geven? Zijn daar speciale adressen voor? Hartelijk dank en hele fijne dagen. Serp

serpico

Geplaatst door serpico (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Cortina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gardejonge (0) PRO, 18 jaar geleden

Het kan kloppen dat hij te weinig brandstof krijgt ,je kunt het proberen door tijdens het rijden in z'n 3 de handchoke iets aan te trekken ,wordt hierdoor het sputteren minder tot over dan moet de carburateur een beetje worden bijgesteld .
Met zo'n oldtimer zou ik een bedrijf met een monteur kiezen die ook al zo'n 35 jaar in de werkplaats staat ( die weten nog wat de oude technieken zijn ,de jongere garde van de laatste jaren kennen de oude technieken niet )

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kom je toevallig uit de buurt van den bosch?

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan zijn dat de vlotternaald te ver is ingeslagen in toevoerklep
naald en toevoerklep vernieuwen.
gr Luis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Cortina of stel zelf een nieuwe vraag.