Ford Fiesta: Ford fiesta 1.1 CLX 1996, Probleem met acceleratie en (top) snel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1clx

Ik heb de auto een paar maand, in eerste instantie reed hij prima ong 100 kmh op snelweg, en ik had ook niet meer verwacht. Een ritje gemaakt naar het oosten van het land en een week later reed hij nog maar 80 op de snelweg, nu haalt hij zelfs de 70 nauwelijks. Daarnaast trekt de auto niet vlot meer op. Het lijkt of hij geen toeren kan maken. Wie kan mij hiermee helpen?

Recentelijk zijn de volgende zaken al gedaan: kleppen stellen en nieuwe pakking, nieuwe bougies, nieuwe luchtfilter.

een kennis dacht dat het zou kunnenliggen aan de luchtmasameter en stelde voor dat ik deze met contactspray zou moeten schoonmaken. aleen nu heb ik ook nog eens het probleem dat ik deze niet kan vinden! :S

Dus:

Wie weet de mogelijke oorzaak van mijn snelheidsprobleem?
en
Wie kan mijvertellen waat de luchtmassameter zit?
foto: http://img526.imageshack.us/img526/6595/...

Feyona

Geplaatst door Feyona (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Katalisator mischien dicht, bij gas geven smoort hij dan geef eens goed gas en laat iemand aan de acterkant voelen of er welgenoeg uitlaatgas doorstroomt
succes jan

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Deze motor heeft maar EEN benzine injector .Deze zit onder het luchtfilter (drie schroeven losdraaien) Voor dat rose slangetje Zie je een zwarte slang lopen naar een onderdruksensor. Als je zon kastje ziet is er geen luchtmeethuis. Benzinehoeveelheid wordt gemeten aan de hand van inlaatdruk , Gasklepstand en motor- en lucht temperatuur. Als er geen ecu lampje brand denk ik aan een verstopte uitlaatdemper. Neem wel aan dat alle wielen goed vrij lopen. Probeer of je de auto met de hand kan voort duwen. Handremmen staan vaak vast. Succes.

Feyona (0), 13 jaar geleden

Alle wielen draaien gewoon goed. Als ik mijn voet of een prop voor de uitlaat hou, dan komt er naar mijn mening aardig wat druk uit. Begint dan de sissen tussen de schoen en de uitlaat door.
Enig wat raar is is dat motor niet een beetje te stotteren als ik hem er voor hou na een tijdje.

Feyona (0), 13 jaar geleden

[quote=jan5047]Katalisator mischien dicht, bij gas geven smoort hij dan geef eens goed gas en laat iemand aan de acterkant voelen of er welgenoeg uitlaatgas doorstroomt
succes jan[/quote]
Probleem is een beetje dat ik niet kan inschatten wat genoeg is? Moet mn schoen eraf vliegen of ... lastig

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

even aan een kenner vragen

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Punt meldt het slangetje wat naar de onderdruksensor (MAP) loopt. controleer eens of die slang niet heel erg zacht is, dan kan het gebeuren dat hij dichtgezogen wordt door de onderdruk in het inlaatspruitsuk en dan kan de MAP niet meer meten.

Suc6

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Druk is leuk maar de test die jij nu doet is goed om te zien of de demper lek is . Wij willen zien of er genoeg uit komt . In een uitlaat zit een steen waar de gassen door moeten. Ook zitten er in de dempers veel steenwol welke door rotten van het inwendige voor de uitgang kan gaan zitten. Bij flink gas geven gaan er honderden liters gas door die pijp. Het is wel zo dat die fiesta blokken nooit racers worden . Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.