Ford Fiesta: Ford Fiesta 1.1 onregelmatig stationair en uitval motor tijdens

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Heb een Ford Fiesta 1.1 Benzine uit 1996.
Heb een probleem wat ik hier vaker heb gelezen, maar heb nog geen echte duidelijke oplossing.

Probleem:

Heb soms bij het starten als de auto langer heeft stilgestaan dat ie stationair onregelmatig draait. Motor kan ook uitvallen. Wanneer ik na het wegrijden stop, valt de moter uit. Ik houd de koppeling ook ingetrapt. Lampjes accu en olie gaan ook branden op het dashboard. Dit gebeurt ook heel af en toe wanneer ik rijd, en rem naar 50km/h. Starten lukt wel weer, maar gaat soms lastig, en extra gas geven is nodig. Soms heeft tijden het rijden gas geven geen zin, omdat de auto 'niet harder gaat' hij houdt dus in.

Dit probleem speelt al zn 1,5 jaar, en heb eerder de carterventilatie/luchtfilter schoongemaakt. Ontdekte toen ook sludgevorming in de carterventilatie. Dit was volgens mij de oorzaak gezien de motor leek te stikken. Heb ook de auto naar de Ford dealer gebracht. Ford dealer gaf aan wat betreft de sludgevorming dat ik meer langere stukken moest gaan rijden, wat ook helpt. Zij hebben toen olie/brandstof en luchtfilter vervangen + bougies. Probleem verdween lange tijd, maar steekt toch regelmatig de kop op. Sinds het vervangen van de vorige onderdelen is met de auto net 10000km gereden.

Laatste keren dat probleem zich voordeed was carterventilatie schoon, en ook luchtfilter was schoon. Probleem was toen wel opeens weg (tijdelijk?). Heb dus alleen de onderdelen van elkaar afgehaald.

Voor mn gevoel een probleem wat vaker voorkomt? Is er een duidelijke 'diagnose' te stellen, en waar zou ik naar kunnen kijken?

Alvast bedankt.

Stefan van Daalen

rakker1985

Geplaatst door rakker1985 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

robjuh (0) PRO, 15 jaar geleden

Stappenmotor reinigen / vervangen als het probleem zich voor blijft doen na reinigen

rakker1985 (0), 15 jaar geleden

Hai Robjuh,

Bedankt voor je reactie!
Is de stappenmotor een ander onderdeel dan het stationair regelklep? En waar zit de stappenmotor, hoe ziet het eruit, en wat zou ik moeten reinigen?

Groeten, Stefan

buzzin (0), 15 jaar geleden

Ik had zelf een mazda 121 (ford fiesta type), met dezelfde problemen. (maar ik had een 1.3)
Het echte probleem heb ik nooit achterhaald, maar het was vrij simpel op te lossen door de gasklep schoon te maken met wasbenzine (geen thinner enzo!)
Wel even de accu loshalen (ivm met de sensor (TPS dacht ik)).
Waarom deze klep nou steeds vies werd weet ik echter nog steeds niet.
Klinkt moeilijk, maar bij mij was het een half uurtje werk, en dan deed ie het weer een half jaar prima.

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

kan me herinneren (als het tenminste over een met monopoint gaat) dat de injector wel eens vervuilt.

fiesta_classic (0), 15 jaar geleden

ik heb dit zelfde probleem maar wat ik er ook nog bij heb als ik hoge toeren maak krijg ik een getik in mijn motor dit heb ik opgezocht op het internet en nu blijkt dat waarschijnlijk de bougiekabels bij mij roet in het eten gooien. Ik had namelijk ook dat de kracht verloor onder het rijden ik haal op de autoweg nog maar 100 waar ik eerst 130-140 zonder al te veel moeite reed.

daarom ben ik naar mijn bougiekabels gaan kijken en idd 1 was kapot dit probleem ga ik vandaag of morgen even aan een iemand die ik ken en bij de ford garage werkt voorleggen en dan kijken wat hij er van zegt maar mss is een bougiekabel vervangen al genoeg laat ik het kopen want heb pas 35.000 km op de klok mocht het alleen bougiekabels zijn blijft die anders denk ik weg ermee :p

marcohopster (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Heb je dit probleem inmiddels opgelost?
Ik zit namelijk met het zæelfde probleem.
Mijn fiesta wil niet harder dan 100, en je voelt dat ie niet alle power gebruikt om op te trekken.
Benzine filter inmiddels vervangen, daar heeft het niet aan gelegen. ook de katalysator zit niet verstopt.

fiesta_classic (0), 15 jaar geleden

dit probleem is bij mij opgelost

wat bleek het te zijn:

Bij mij was de midden-demper en de eind-demper van de uitlaat helemaal verstopt vervangen en hij gaat weer zoals die hoort

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.