Ford Fiesta: Ford Fiesta draagarmrubbers verkeerd?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.25i

Vorige week samen met een vriend (ex. automonteur) het linker draagarm rubber voor vervangen ivm apk afkeur. Na deze vervangen te hebben is de auto goedgekeurd, echter melde de APK keurmeester wel dat dit rubber er op de kop in zou zitten. Volgens ons was er geen verschil tenminste dit is ons niet opgevallen tijdens het monteren. Kan iemand ons bevestigen of er een boven en onderkant aan dit rubber zit en zo ja of dit voor problemen kan zorgen?

Het gaat om deze rubbers:
[img]http://www.autopartsonline.nl/onderdeel_...[/img]

allemaal alvast heel erg bedankt!

xiqum

Geplaatst door xiqum (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou het daarom een EX- automonteur zijn ????????

Groeten Marcel

xiqum (0), 14 jaar geleden

[quote=hellbat]Zou het daarom een EX- automonteur zijn ????????

Groeten Marcel[/quote]
Sorry maar deze 'ex' automonteur heeft de opleiding van automonteur voltooid en is nu aan het doorleren voor een ander vak vandaar mijn toevoeging. Hiermee wilde ik echter alleen maar onze situatie aangeven. Btw hem leek het heel onwaarschijnlijk maar wou het hier alleen even controleren.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Daarmee zeg je eigenlijk nog helemaal niets. Ik ken LEGIO mensen die hun tweede monteursdiploma hebben, maar die nog niet met een schroevendraaier naar mijn auto mogen WIJZEN.

Maarre, we raken Off-topic.

On-topic. Het zal me bij een 1.25 liter fiesta een rotzorg zijn of dat ding wel of niet ( indien al mogelijk ) gemonteerd zit. Indien hij deugdelijk gemonteerd zit, en spelingsvrij opgehangen. Gewoon lekker laten zitten. De raammotor ontwikkeld waarschijnlijk meer koppel dan er op de aandrijving terechtkomt, dus van gevaarlijke of spannende situaties zal wel geen sprake zijn. En al zou zo'n rubber door verkeerde montage maar de helft van zijn normale levensduur meegaan, dan mag je over 7 jaar er nog een plaatsen, in hoeverre de wagen dat dan nog waard is.

Groeten marcel

xiqum (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Dan laten we het zo zitten.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

als je kijkt bij nieuwe(imi) draagarmen en ori zie je dat de rubbers li en re idd omgekeerd t.o.v. elkaar zitten
lekker niks aan doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.