Ford Fiesta: Ford Fiesta slecht schakelen in 2de versnelling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3 8v

Dag mensen,

Sinds een tijdje heb ik bij een koude motor dat de tandjes van de versnellingsbak soms even over elkaar heen gaan als ik van de 1ste naar de 2de versnelling schakel. Nu is er bij de garage een additief bij de bakolie gedaan, die verder prima was. Dit heeft niet geholpen.
Wat ik wel merk is de hoeveelheid speling op de versnellingspook. In de 1 en 2 schuurt hij ergens tegenaan (hitteschild ofzo?) In eerste instantie denk ik niet aan een versleten bak, maar meer aan de speling op de pook en schakelstangen. Meer mensen hier ervaring mee? Bak heeft 119K gelopen.

Tevens zit ik te zoeken naar nieuwe schakelstangen, maar kan deze nergens vinden. Iemand een idee waar ik dit wel kan halen?

Siebring88

Geplaatst door Siebring88 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Nieuwe schakelstangen kan je bij de delaer verkrijgen.

Tanden poetsen kan 2 dingen zijn: of je koppeling komt niet goed vrij (maar dan zou je ook wat stoeve schakeling moeten hebben in andere versnellingen) of de synchromes van de 2e zijn (bijna) versleten, dat kwam wel eens voor bij die modellen, zeker als vorige bestuurders nog wel eens een sportieve rijstijl hadden. dan zit er niets anders op als de bak te verwijderen en open te maken om dit te vervangen.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.