Ford Ka: Ford Ka loopt niet rustig stationair en foutcode P0118

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Beste mensen,

Ik heb hier een Ford Ka staan uit 1999 welke nogal hoog stationair draait. Ik heb allereerst gekeken of er ergens een vacuümslang lek was maar heb geen lekke slangen kunnen vinden. Ik heb wel een slang gevonden op de versnellingsbak die los ligt en normaal gesproken op een potje achter op de rembekrachtiger gemonteerd zit, het hele potje mist helaas. Ook is er een draadboom die aangepast is door een waarschijnlijke modificatie. Verder heb ikzelf zo`n OBD2 uitleeskastje van 50,- en die geeft aan dat het signaal van de koelmiddelsensor te hoog is (P0118). Als je optrekt vanaf b.v. een stoplicht merk je dat hij liever hikt en uitvalt dan dat hij direct reageert op het optrekken.

Als ik de snelheidssensor loskoppel loopt hij beter stationair. Inmiddels heb ik al een nieuwe nullastregelklep gemonteerd maar dit geeft helaas geen verschil.

Wat zou het nou kunnen zijn? Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Groet,
Roderick

Rocker77

Geplaatst door Rocker77 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Met alles lostrekken en zomaar vervangen zal de auto wel vol foutmeldingen staan intussen...
Laat de auto uitlezen en foutcode`s resetten; de code die terugkomt zal de oorzaak zijn.

Rocker77 (0), 10 jaar geleden

Beste Hans,

Ik heb behoorlijke sleutelervaring aan auto`s. Dit is gewoon een vaag probleem. Er staat maar 1 foutcode in en als ik deze reset blijft hij inderdaad terug komen.

ernhemmer (0), 10 jaar geleden

Kijk eens je stappemotor na

Rocker77 (0), 10 jaar geleden

Ja, deze is al vernieuwd ook wel nullastregelklep genoemd. De problemen leken daar inderdaad uit vandaan te komen maar na een nieuwe te hebben geplaatst veranderde er niets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.